DIJK EN WAARD - Stichting Muziekkring Heerhugowaard en Cool kunst en cultuur organiseren op dinsdag 22 maart een speciaal concert voor middelbare scholieren uit gemeente Dijk en Waard. Ruim 200 leerlingen bezoeken deze dag een klassiek concert van getalenteerde, vernieuwende musici in de theaterzaal van Cool.

Al bijna 50 jaar organiseert stichting Muziekkring Heerhugowaard op deskundige en succesvolle wijze klassieke concerten. Prominente musici treden maandelijks op voor een goedgevulde Rodi Media zaal in Cool kunst en cultuur. Om jongeren kennis te laten maken met klassieke muziek, ontstond vanuit de Muziekkring het idee om iets te organiseren voor deze doelgroep. Omdat Cool veel contact heeft met de middelbare scholen in Dijk en Waard, worden de krachten nu gebundeld.

Klassieke muziek in een nieuw jasje

Op dinsdag 22 maart organiseren Cool en de Muziekkring een klassiek concert met twee vernieuwende gezelschappen. Beth & Flo bijten het spits af. Deze pianistes combineren klassieke muziek met pakkende teksten, fysiek theater en een flinke dosis humor. Daarna is het de beurt aan het Dianto Reed Quintet; vijf Spaanse houtblazers en tevens studenten van het Conservatorium van Amsterdam. Vol vuur en creativiteit brengen gaan zij de uitdaging aan om traditionele kamermuziek interactiever en vermakelijker te maken.

Ruim 200 leerlingen

De middelbare scholen in Dijk en Waard reageerden heel positief op dit initiatief. Inmiddels hebben vijf verschillende scholen zich aangemeld: FOCUS, Jan Arentsz, Han Fortmann, Johannes Bosco en het Clusius College. Meer dan 200 scholieren, van eerstejaars tot vijfdejaars, komen op dinsdag 22 maart naar Cool voor dit bijzondere concert.

Ook komen?

Werk je op een middelbare school in Dijk en Waard en wil je jouw klas aanmelden voor dit bijzondere concert? Neem dan contact op met Sanne Smienk via coolvoorschool@coolkunstencultuur.nl.