HEERHUGOWAARD - Na een periode van ruim vijf maanden zijn de deuren van de muziekstudio’s van Cool kunst en cultuur weer geopend! Vanaf woensdag 19 mei zal er dagelijks volop muziek klinken uit de studio’s want alle instrumentale en zangleerlingen, jong en oud(er) zijn weer welkom! Een moment waar de muziekdocenten en alle andere medewerkers van Cool enorm naar hebben uitgekeken.

Vanaf december hebben alle instrumentale en zangleerlingen muziekles vanuit huis gevolgd. “We zijn ontzettend trots op alle leerlingen die via de digitale weg hun lessen hebben gevolgd, maar zijn blij dat we ze vanaf deze week weer ín Cool mogen ontvangen”, vertelt Vera Rademaekers (coördinator vrijetijdsonderwijs). De opening van de muziekstudio’s verloopt uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM, zodat de leerlingen veilig hun les kunnen volgen en de docenten de les veilig kunnen geven.

Serie Kunst & techniek voor kids
Naast de opening van de muziekstudio’s, gaat ook een aantal cursussen voor kinderen van start. Kinderkoor The Voices of Cool zal de wekelijkse repetities weer oppakken, net als het MetroCoolorkest. Daarnaast gaat op vrijdag 21 mei de serie Kunst & techniek van start. In deze serie van zes eendaagse workshops maken kinderen van 6 tot 12 jaar kennis met de kunst van techniek. Zo gaan ze op ontdekkingsreis naar de maan, hun eigen bruisraket bouwen en leren alles over de uitvinding van het wiel. De workshops zijn los te reserveren maar wanneer je de volledige serie volgt, betaal je een gereduceerd tarief.

Open Dag
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het les- en cursusaanbod voor het nieuwe seizoen. Vera: “We kijken met veel plezier uit naar het volgende seizoen. Om iedereen kennis te laten maken met het nieuwe aanbod en onze docenten, organiseren we op zaterdag 12 juni een Open Dag.” Houd de website van Cool in de gaten voor het programma en het reserveren van een (gratis) tijdslot voor de Open Dag.