ALKMAAR - Na een lange periode van werkzaamheden en tegenslagen is het eindelijk zover: De nieuwe Leeghwaterbrug is sinds vannacht 03.00 uur eindelijk in beide richtingen open.


De brug ging vannacht om 03.00 uur open voor verkeer. Nadat weginspecteurs gistermiddag de eerste testrit maakten is de brug nu in beide richtingen weer in gebruik. De openstelling van de Leeghwaterbrug was eigenlijk eind 2018 gepland.

Een eerdere afsluiting deze maand zorgde nog voor fikse verkeersopstoppingen. Die worden nu niet meer verwacht. Voor fietsers vaart het pontje voor het laatst. Zij kunnen ook vanaf vandaag van de brug gebruikmaken. De onderdoorgang is pas half mei beschikbaar.

"Met de openstelling van de brug wordt een periode afgesloten van vertragingen, hinder en tegenslagen. Het resultaat is er wel: er staat een brug die veilig en robuust is. Voor nu en in de toekomst", omschrijft de provincie de aanstaande oplevering. Ze organiseert binnenkort een open dag om iedereen te bedanken voor het geduld.