HEERHUGOWAARD - Voor diverse werkzaamheden op de Braken (N507) tussen de Krusemanlaan in Heerhugowaard en Wogmeer is half april 2018 een aantal wegafsluitingen nodig. Tijdens deze afsluitingen is doorgaand verkeer op een deel van de Braken (N507) niet mogelijk en wordt het verkeer omgeleid. Dit brengt aanzienlijke verkeershinder met zich mee.

Heijmans voert deze werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Noord-Holland, als onderdeel van het project N23 Westfrisiaweg. Na de werkzaamheden rijdt het verkeer over de nieuw aangelegde rotonde bij de Krusemanlaan in Heerhugowaard, de rotonde en fietstunnel Weerestraat en de rotonde Dorpsstraat in Obdam.

Wat gaat er gebeuren?

Op de Braken (N507) tussen de Krusemanlaan in Heerhugowaard en het kruispunt Wogmeer:

  • In de nachten van woensdag 11 april en donderdag 12 april 2018 tussen 21.00 – 05.00 uur vinden voorbereidende werkzaamheden plaats voor het asfalteren.
  • Van vrijdag 13 april 19.00 uur tot en met maandag 16 april 2018 05.00 uur wordt er geasfalteerd en de definitieve markering aangebracht. De rotondes Krusemanlaan, Weerestraat en Dorpsstraat worden aangesloten op de N507.
  • Ook wordt gewerkt aan de brug over de Ringvaart. Er wordt geasfalteerd en de vangrail wordt vernieuwd.

Verkeers- en geluidshinder

De Braken (N507) is tijdens de werkzaamheden vanaf de nieuwe rotonde Krusemanlaan in Heerhugowaard tot aan het kruispunt Wogmeer afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Daarnaast is het mogelijk dat de omgeving de werkzaamheden hoort. Heijmans kiest ervoor om meerdere afsluitingen te combineren in één weekend, zodat de hinder zich concentreert in één weekend en na het weekend een groot gedeelte van de weg opengesteld kan worden voor het verkeer.

Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de huidige routes.

Omleidingsroutes

Omleidingsroutes worden aangegeven via borden langs de weg. Het verkeer wordt omgeleid via onderstaande routes.

  • Verkeer vanuit Heerhugowaard richting Obdam wordt omgeleid via Rustenburgerweg en Dorpsweg.
  • Verkeer tussen Heerhugowaard en de A7 aansluiting Avenhorn wordt omgeleid via de N242.
  • Verkeer vanuit Obdam richting industrieterrein Braken/De Weel wordt omgeleid via Dorpsstraat, Handelskade en Weerestraat.
  • Verkeer tussen de N242 en de N507 kan verschillende doorsteken gebruiken.
  • Verkeer vanuit Obdam richting de A7 aansluiting Avenhorn wordt omgeleid via de N243.
  • Verkeer vanuit Avenhorn richting Heerhugowaard wordt omgeleid via de N243 en de N242.