REGIO - Op zaterdag 12 en zondag 13 mei 2018 wordt de 46ste Nationale Molendag gehouden. Ruim 900 molens door het hele land zullen dan geopend zijn voor publiek. Ook zullen er verschillende activiteiten in- en rondom de molens te doen zijn.

Molens zijn kenmerkend voor Nederland. Je kunt op deze dagen de molens goed bekijken, van binnen en van buiten. Aangedreven door water en wind kun je precies zien hoe een molen werkt.

Kom tijdens de Nationale Molendag naar een molen bij jou in de buurt en ervaar hoe graan tot meel wordt gemalen en hoe water uit de polder wordt gepompt. Elke molen is uniek en vertelt zijn eigen verhaal. Tijdens de Nationale Molendag zullen molenaars u met alle plezier de bijzonderheden van hun molen vertellen.

Ook vinden er verschillende activiteiten plaats. Er worden kleine marktjes georganiseerd, fietstochten naar andere molens gemaakt en kinderen kunnen bij een aantal molens pannenkoeken of brood bakken.

Een aantal molens in de buurt van Heerhuowaard en Langedijk zijn: de Strijkmolens, ’t Roode Hert (Oudorp)
De Molen van Piet, de Eendracht, de Bosmolen, de Geestmolen (Alkmaar), Twuyvermolen (Sint Pancras), de Gouden Engel (Koedijk), de Weel en Braken (Obdam) en de Poldermolen (Waarland).

Nieuwsgierig?
Voor meer informatie en locaties van andere molens kunt u naar: www.molens.nl