DIJK EN WAARD - Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen naar de bibliotheken in Heerhugowaard, Langedijk en De Noord. Alles staat tijdens deze feestelijke dagen in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Tijdens de Nationale Voorleesdagen stimuleren bibliotheken het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleintjes grote lezers. In Heerhugowaard komt boer Tom voorlezen en is er een feestelijke workshop van Fleur.

Voorleesfeestje en dansen met Fleur
Woensdag 25 januari komt boer Tom, bekend van Boer zoekt vrouw, om 10.00 uur in Heerhugowaard voorlezen uit het prentenboek van het jaar, Maximiliaan Modderman geeft een feestje van Joukje Akveld. Op vrijdag 27 januari om 09.30 uur verzorgt Fleur in de bibliotheek in Heerhugowaard een workshop met verschillende theater- en dansactiviteiten. Het thema is feest, net als in het prentenboek van Maximiliaan. Kinderen gaan op avontuur met verschillende muziek en ontdekken welke dieren er allemaal op het feestje terwijl ze al dansend een taartje voor ze bakken. Voor de workshop graag aanmelden op bknw.nl/agenda.

Speurtocht
Wat is de bibliotheek vies!! Overal hangen chocoladevlekken van het vieze feestje van Maximiliaan Modderman in de bieb. Kinderen speuren door de vlekken heen om te zien wie er achter zit en proberen ze allemaal te vinden. Van 25 januari t/m 4 februari tijdens openingstijden in alle vestigingen.

Knutselen
Maximiliaan Modderman viert een feestje en daar horen slingers bij! Help mee de bibliotheek te versieren. Alles staat klaar in de bibliotheek! Van 25 januari t/m 4 februari tijdens openingstijden in alle vestigingen.

Actie voor nieuwe jeugdleden van 0 - 6 jaar
Kinderen tot 18 jaar worden GRATIS LID van de bibliotheek. Schrijf jouw kind van 0 - 6 jaar in tijdens de Nationale Voorleesdagen en ontvang het poppetje van “Maximiliaan Modderman geeft een feestje” (zolang de voorraad strekt).

Zelf nog geen lid?

Ben je zelf nog geen lid en wil je zo nu en dan ook eens een leuk of juist leerzaam boek meenemen? Je bent al lid voor maar € 5,- per maand! Hiermee heb je ook toegang tot e-books en luisterboeken.

Flyer
In alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard ligt een flyer met het complete activiteitenoverzicht. Voorlezen elke dag een feest!