NOORD-HOLLAND - Van zaterdag 11 tot en met zondag 19 november werkt ProRail op acht locaties aan het spoor tussen Heerhugowaard en Den Helder. Dit betekent dat NS geen treinen kan rijden en vervangende bussen inzet. Er rijden snelbussen tussen de stations Heerhugowaard en Den Helder. Deze stoppen doordeweeks in de spits ook op station Schagen. Daarnaast rijden er ook stopbussen die alle tussengelegen stations aan doen. We adviseren reizigers rekening te houden met een langere reistijd en voor vertrek de reisplanner te raadplegen voor het meeste actuele reisadvies. Om reizigers tegemoet te komen worden op de stations Den Helder Zuid, Anna Paulowna en Schagen tenten neergezet en wordt er doordeweeks in de ochtendspits koffie uitgedeeld.


Werkzaamheden

ProRail saneert in Schagen en Anna Paulowna sporen en wissels die niet meer gebruikt worden. Daarnaast worden overwegen vernieuwd, waaronder Breezand, Anna Paulowna, Oudesluis en Heerhugowaard. Tijdens de werkzaamheden zijn overwegen tijdelijk afgesloten. Verkeer wordt in overleg met gemeentes omgeleid. Tevens wordt ook de installatie van de Koegrasbrug vernieuwd om ervoor te zorgen dat de brug zowel voor treinverkeer als voor de scheepvaart betrouwbaar blijft. Ga voor meer informatie naar de website van Prorail.

Frequentie bussen

In het weekend rijden de snelbussen tussen Den Helder en Heerhugowaard 2x per uur en de stopbussen 4x per uur. In de vroege ochtend en in de avond gaat de frequentie van de stopbussen terug naar 2x per uur. Vergelijkbaar met de reguliere treindienstregeling.

Doordeweeks rijden de snelbussen tussen Den Helder en Heerhugowaard 4x per uur tussen 7.00-19.00 uur. Deze maken een extra stop op station Schagen. Buiten deze tijden gaat de frequentie terug naar 2x per uur en stopt de bus niet op station Schagen.

Ook in december werkzaamheden

Van 9 tot 16 december werkt ProRail aan het spoor rondom Heerhugowaard. Waardoor er geen treinen kunnen rijden op de trajecten Alkmaar - Schagen en Alkmaar - Hoorn. NS zet vervangende bussen in.