HEERHUGOWAARD - De provincie Noord-Holland vernieuwt het asfalt op de Westerweg (N242) tussen de Edisonstraat en Pannekeetweg en op een deel van de aansluitende Kamerlingh Onnesweg (N194) in Heerhugowaard.

Dat gebeurt van maandag 9 mei tot en met zaterdag 14 mei. De weg is dan iedere dag tussen 20.00 uur ’s avonds en 5.00 uur ’s ochtends in beide richtingen afgesloten voor autoverkeer. Het fietspad langs de N242 blijft bereikbaar voor (brom)fietsers, oversteken naar de Kamerlingh Onnesweg is niet mogelijk.

Overdag (tot 20.00 uur) zijn zowel de Westerweg (N242) als de Kamerlingh Onnesweg (N194) in beide richtingen open. Wel rijdt het verkeer dan over een gefreesd wegdek en geldt er een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur op de N242 en van 30 kilometer per uur op de N194.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden wordt het autoverkeer omgeleid via het bedrijventerrein de Zandhorst. Het autoverkeer vanaf de Westerweg (N242) volgt de omleiding via de Edisonstraat, Marconistraat, Newton Straat en Pannekeetweg, en vice versa.

De Kamerlingh Onnesweg (N194) is vanaf de aansluiting met de N242 tot aan de rotonde met de Marconistraat afgesloten. Het autoverkeer richting Alkmaar volgt de omleiding via de Marconistraat, Edisonstraat naar de N242. Het verkeer richting Noord-Scharwoude/ Schagen kan via de Newtonstraat en vervolgens de Zeppelinstraat en Pannekeetweg de N242 bereiken.

(Brom)fietsers

Het fietspad langs de Westerweg (N242) blijft bereikbaar tijdens de werkzaamheden. Oversteken ter hoogte van de Kamerlingh Onnesweg is dan niet mogelijk. (Brom)fietsers kunnen de N242 oversteken via een andere kruising zoals bij de Pannekeetweg of via fietsbrug de Krul.

Overige werkzaamheden N194

Verderop op de N194, in West-Friesland, vinden er in mei ook werkzaamheden plaats. De provincie pakt daar de bermen aan. Meer informatie is te lezen in dit nieuwsbericht.