HEERHUGOWAARD - Ieder jaar kleurt de vrolijke circustent van circus Tefredo het Strand van Luna met een speciaal zomerprogramma. Zo ook dit jaar van 17 t/m 20 augustus. Een week van circusworkshops, open podia en voorstellingen. Ook dit jaar gaat dit feest weer losbarsten in Heerhugowaard, hoewel het anders wordt dan voorgaande jaren. Naast de workshops en het avondprogramma hebben de artiesten van Tefredo namelijk ook een eigen circusvoorstelling gemaakt, genaamd: “Cirque du Fabrique”.


Circus Tefredo staat al negen jaar met hun circustent op het Strand van Luna. “Voor ons werd het tijd voor een nieuwe uitdaging,” zegt Fred Meijer, circusdirecteur. “Naast de workshops, die we geven en een divers avondprogramma door andere artiesten, wilden we zelf ook weer een nieuwe uitdaging aangaan. Dat is uiteindelijk ons eigen circusprogramma “Cirque du Fabrique” geworden.” Een voorstelling, waarbij de artiesten het leven in de fabriek vertonen. Het vroeg wakker worden, naar je werk reizen, het werken zelf en de lunchpauze. “Dit, gecombineerd met circusdisciplines, zoals: jongleren, acrobatiek, koorddansen en touwklimmen, zorgt voor een spectaculaire voorstelling vol humor, spanning en sensatie,” volgens Meijer. Zeven artiesten van circusschool Tefredo zijn vorig jaar de uitdaging aangegaan. Na een periode van technieken oefenen, zijn zij nu druk bezig met het uitwerken en repeteren van de verschillende acts en verhaallijnen. “Wat zo ontzettend leuk is, is dat we zelf ook weer stappen vooruit maken,” aldus Fred. “Normaal leren wij de kinderen circusdisciplines en technieken aan, maar door deze voorstelling zijn we zelf ook weer gaan oefenen en leren ook wij weer nieuwe trucs bij.”


Maar ook de vaste diensten van circusschool Tefredo zijn dit jaar weer te bewonderen in de circustent van Tefredo. Zo zullen ze ook dit jaar weer circusworkshops aanbieden en kunnen alle talenten uit de omgeving hun kennen en kunnen weer in de open piste komen vertonen. Fred vertelt: “Hoewel we op zoek zijn gegaan naar nieuwe uitdagingen, zijn we ook nog steeds druk bezig met onze circusworkshops en de open piste. Deze elementen zijn namelijk ook ontzettend leuk om te kunnen doen.”

Tijdens de circusworkshops krijgen kinderen diverse circusdisciplines aangeleerd, zoals: jongleren, ton lopen, bal lopen en koordlopen. “Het is natuurlijk super bijzonder om een echt circusartiest te worden in een echte circustent,” volgens Meijer. “Het is zo mooi om kinderen wat verlegen en vol bewondering binnen te zien komen, waarna ze binnen enkele minuten door het circusvirus zijn overgenomen en vol overgave beginnen met oefenen.” De kinderen oefenen gedurende een workshop twee uur lang aan verschillende disciplines om uiteindelijk een eigen voorstelling te kunnen geven aan ouders, opa’s, oma’s en ga zo maar door. “En de jonge artiesten kunnen, als ze dat willen, hun kunsten nog een keer komen vertonen tijdens de open piste,” verteld de circusdirecteur. “Wij bieden namelijk voor al het creatieve talent uit de regio Heerhugowaard en Alkmaar de mogelijkheid om hun kunsten, muzikale talenten of hun humor in de tent te vertonen. Dit doen we al alle jaren en het is zo ontzettend leuk om alle creatieve talenten een podium te kunnen bieden. Iets waar circusschool Tefredo dan ook voor staat.”

Na afloop van de open piste is er een speciaal avondprogramma van verschillende artiesten en entertainers. “We proberen ieder jaar weer een gevarieerd programma aan te bieden aan ons publiek,” aldus Fred. “Ook dit jaar is dit weer gelukt. Zo hebben we een magische avond vol verbazing, humor, interactie en magie verpakt in een aansprekend verhaal.” Maar dit jaar heeft circus Tefredo ook weer een aantal programma’s gevuld met muziek. Zo is er een muzikaal trio in de tent aanwezig en de familie Ransijn en co met een muzikaal programma, aangevuld met verschillende circusdisciplines. En op de slotavond zal de huisband van Tefredo zelf in de spotlights staan met een avond vol muziek. Kortom, een avondprogramma vol entertainment, humor, spanning en sensatie.

Circusschool Tefredo verwelkomt u van 17 augustus t/m 20 augustus 2019 voor hun workshops, voorstellingen en open podia. Meer informatie over prijzen en tijden of reserveringen kunt u terugvinden op www.tefredo.nl Voor verdere informatie kunt u ook een mail sturen naar info@tefredo.nl of bellen met 06-29324463. Dus komt dat zien! Komt dat zien!