ZUID-SCHARWOUDE - Ook eens proeven welke wijnen Wijndomein De Koen allemaal maakt ? Dat kan op zaterdag 24 en zondag 25 juni. Dan ben je van 11 tot 17 uur van harte welkom om eens kennis te maken met de wijnen van De Koen.


Alle wijnen van de oogst 2022 zijn inmiddels gebotteld en weer op voorraad. Ook de rode wijnen, die voor een deel zijn gerijpt op eikenhout zijn nu beschikbaar.
Deze rode wijn gaat eerst een jaar “op eiken” en moet na het bottelen eerst nog een jaartje op de fles rijpen voordat ze echt goed op dronk is, maar dat is nu het geval. Je kan de volle rode wijn van de oogst 2020 nu komen proeven.

De bezoekers worden ontvangen met een glaasje Langedijker Bubbels of Westfriese Parel, waarna men de route volgt in de wijngaard.

De eerste stop is bij het druivensoort Souvigner Gris. Hier proeft men van de Langedijker Pracht. Een volle droge wijn, die gemaakt is van deze druif.

Honderd meter verder is de eerste rode wijn aan bod. Gemaakt van de Marechal Foch en Rondo druif een fruitige rode wijn met een vleugje hout.

De wijngaard groeit in deze tijd van het jaar snel en door het warme weer staat de wijngaard nu in bloei. Geen opvallende bloemen, maar toch mooi om te zien hoe de bessen worden gevormd.

De laatste stop is bij de Cabernet Cortis. De druif, die wijn geeft met veel tannine en die altijd minimaal een jaar op het vat gaat voordat er de “Samen” wijn van kan worden gemaakt. Stevig en vol met een prachtige lange afdronk.

Dan loop je door de wijngaard terug naar de wijnmakerij, waar ook de wijnwinkel is gevestigd. Koop je een paar flessen wijn, dan krijg je de entreeprijs van € 7,50 als korting terug.

Wijndomein de Koen ligt aan de Westelijke Randweg 30 in Zuid-Scharwoude vlak bij De Binding en is tevens bereikbaar via bus 169 halte Vroedschap.