HEERHUGOWAARD - Het Middelwechhuis in Heerhugowaard opent op donderdag 19 oktober officieel de deuren. Deze nieuwe woonzorglocatie biedt straks een fijne woonplek voor mensen met dementie. De opening wordt diezelfde dag gevierd met een open huis. Buurtbewoners en geïnteresseerden kunnen tussen 13.30 en 16.00 uur een kijkje nemen in het nieuwe pand aan De Vork.


Het Middelwechhuis is de eerste van twee nieuwe woonzorglocaties in Heerhugowaard. Direct ernaast staat Het Huygenwaerthuis, dat over een kleine maand ook de deuren opent. In beide huizen van zorgorganisatie Dagelijks Leven wordt na de opening gespecialiseerde 24-uurs dementiezorg geboden. "In kleinschalige setting, met 21 bewoners per huis", vertelt locatiemanager Elina Broeren. "Elke bewoner heeft een eigen studio. Deze kunnen ze met meubels en spullen van thuis inrichten. Ook zijn er twee gezellig ingerichte woonkamers en is er een mooie activiteitenruimte. Daar organiseert onze activiteitenbegeleider dagelijks activiteiten voor bewoners. Die zijn trouwens nooit verplicht, hoor. Wie zijn wij om te bepalen hoe onze bewoners hun dag indelen?" De ruime tuin die rondom de huizen is aangelegd, maakt het plaatje echt af, vertelt Elina trots. "Ik kan niet wachten daar met de bewoners heerlijk in het zonnetje te zitten of een rondje door de tuin te wandelen."

Nog enkele studio's beschikbaar

Een nieuw huis met een ruime tuin en eigen kok, waar gespecialiseerde zorg wordt geboden; het klinkt misschien prijzig. Maar dat is zeker niet het geval, wil Elina benadrukken. "Wonen in Het Middelwechhuis is betaalbaar, ook met alleen een AOW als inkomen. Mensen kunnen hier snel terecht als thuis wonen niet meer gaat. Er zijn nog enkele studio's beschikbaar."

Open huis

Buurtbewoners en andere geïnteresseerden kunnen op donderdag 19 oktober een kijkje komen nemen in Het Middelwechhuis. Tussen 13.30 en 16.00 uur is er open huis aan De Vork 20 in Heerhugowaard.

Bezoek voor meer informatie over Het Middelwechhuis

www.dagelijks-leven.nl/heerhugowaard

of neem contact op met locatiemanager Elina Broeren via

e.broeren@dagelijks-leven.nl

.