HEERHUGOWAARD - Op de hoek van de Middenweg en De Vork in Heerhugowaard is gestart met de bouw van twee kleinschalige woonzorglocaties voor mensen met dementie. Het Middelwechhuis en Het Huygenwaardhuis zijn net als Het Icarushuis in de Planetenwijk locaties van zorgorganisatie Dagelijks Leven.

Beide woonzorglocaties bieden net als Het Icarushuis een thuis aan maximaal 22 bewoners. Zij worden gestimuleerd zoveel mogelijk verder te leven zoals zij dat zelf graag willen en gewend zijn, en krijgen daarbij ondersteuning van een professioneel team. Dat team bestaat uit verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden, activiteitenbegeleiders, huishoudelijke medewerkers, gastvrouwen en -heren en een eigen kok die dagelijks de verse maaltijd bereidt. Wonen bij Dagelijks Leven is bovendien betaalbaar voor iedereen, benadrukt opstartmanager Anne Marie van ‘t Holt – van Lammeren. “Ook voor mensen met alleen AOW als inkomen.”

Een groot verschil met Het Icarushuis zal de bouwstijl van Het Middelwechhuis en Het Huygenwaardhuis zijn. “Deze nieuwste woonzorglocaties van Dagelijks Leven worden gebouwd in boerderijstijl. Daardoor passen de huizen goed in de omgeving. In elk huis komen 21 studio’s met badkamer en pantry, waarvan één speciaal voor een echtpaar. Verder twee huiselijk ingerichte woonkamers, een activiteitenruimte en een keuken voor de kok. Bewoners die dat leuk vinden, zijn natuurlijk van harte uitgenodigd mee te helpen met koken, in de tuin of een huishoudelijk klusje. Alles mag, niets moet, is daarbij het uitgangspunt.”

Bezoek voor meer informatie over de woonzorglocaties van Dagelijks Leven in Heerhugowaard www.dagelijks-leven.nl/heerhugowaard of neem contact op met opstartmanager Anne Marie van ‘t Holt via a.vantholt@dagelijks-leven.nl.