HEERHUGOWAARD - Op zaterdag 19 november wordt Sinterklaas weer feestelijk ontvangen in Heerhugowaard. Het voorprogramma start om 10.30 uur op het Stadsplein met o.a. een draaimolen, dansact van Dansstudio ’5SIX78’ en muziek Ook een glutenvrije Piet zal weer aanwezig zijn.


Om 12.00 uur zal Sinterklaas welkom worden geheten door Burgemeester Maarten Poorter op het Stadsplein met de welbekende balkonscène.

Hierna vervolgt Sinterklaas met zijn Pieten de route richting Middenwaard onder begeleiding van muziek. Sinterklaas loopt, al handjes schuddend, door Middenwaard om dan samen met de burgemeester de officiële opening te verzorgen van het ‘Pietenfabriek’ ter hoogte van de Jack en Jones. Daarna gaat de stoet door het winkelcentrum verder richting de Albert Heijn.

Om 14.15 uur zal Sinterklaas verschijnen op het Raadhuisplein. Daar zal de Sint een ‘zitting’ houden waar de kinderen hem persoonlijk een handje kunnen geven en met hem op de foto kunnen. Ook hier zal dansstudio ‘5SIX78dance’ een optreden verzorgen.

De gehele intocht wordt georganiseerd door Stichting Intocht Sint-Nicolaas Heerhugowaard. En zou niet kunnen zonder de volgende sponsoren:

- Stichting Stadshart Heerhugowaard/ ‘Zeg maar Hugo’
- De ondernemers van ‘Centrumwaard’
- De Gemeente Dijk en Waard,
- Dansstudio ‘5SIX78dance’
- Bleeker Group
- Bakkerij Beerse