HEERHUGOWAARD - Donderdag 30 januari van 08.30 tot 17.00 uur strijden 15 vierdejaars leerlingen techniek afkomstig van viertal verschillende vmbo-scholen uit Noord-Holland voor de titel "MetaalTalent 2020" bij Tetrix Techniek te Heerhugowaard.


Vijf teams nemen het in de praktijk tegen elkaar op om te laten zien hoe hun vaktechnische vaardigheden in de metaaltechniek zijn. De wedstrijd is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij techniek op de kaart wordt gezet en de jonge techneuten in het zonnetje gezet worden. Docenten, ouders, familie en vrienden zijn van harte welkom het evenement te bezoeken.

Scholen die meedoen aan het jaarlijkse evenement zijn PCC in Alkmaar, Tabor college in Hoorn, Johannes Bosco in Heerhugowaard en Regius college in Schagen.

Tijdens de MetaalTalent-wedstrijd krijgen alle teams de opdracht om een werkstuk te maken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van vaardigheden uit diverse opleidingen zoals verspanen, metaalbewerken en lassen. Uiteraard wordt er rekening gehouden met het niveau van de leerlingen en zorgt Tetrix voor voldoende begeleiding. Tipje van de over de wedstrijdopdracht..., de leerlingen kunnen van de zomer er lekker van genieten samen met vrienden!