REGIO HEERHUGOWAARD - Een fietstour waarbij vmbo-leerlingen een bezoek brengen aan bedrijven in de regio, een digitale bedrijvengids en een banenmarkt op het Horizon College.

Dit zijn drie van de zes actiepunten waaraan bedrijven uit de gemeente Heerhugowaard zich gecommitteerd hebben tijdens de bijeenkomst Heerhugowaard maakt werk van verbinding. Deze bijeenkomst vond donderdag 12 april plaats op het ROC Horizon College in Heerhugowaard en was georganiseerd door de gemeente Heerhugowaard, het onderwijs (vmbo en mbo) en de Bedrijfskring Heerhugowaard.

Circa 85 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven waren aanwezig op de bijeenkomst die als doel had nieuwe arbeidskrachten te behouden voor de regio. De initiatiefnemers, het Horizon College en Bedrijfskring Heerhugowaard, zijn blij met deze goede opkomst. Jan Ferwerda, coördinator ondernemerschap bij het Horizon College: ‘Het betekent dat de bedrijven het belangrijk vinden om de handen ineen te slaan om jongeren voor de regio te behouden.’ Omdat de nieuwkomers op de arbeidsmarkt onvoldoende weten welke mooie carrièrekansen er in Heerhugowaard en omstreken voor hen liggen, konden bedrijven zich direct verbinden aan actiepunten die zorgen voor meer binding tussen onderwijs en bedrijfsleven binnen de regio.

Vmbo-tour, bedrijvengids en banenmarkt
Een van de actiepunten is dat vmbo-leerlingen al tijdens hun opleiding bedrijven uit de regio bezoeken. Dit kunnen zij gebruiken als middel bij hun keuze voor een vervolgopleiding. Ook wordt er een digitale gids opgesteld waarin bedrijven zich presenteren. Om schoolverlaters direct te verbinden aan bedrijven, zal er een banenmarkt op het Horizon College in Heerhugowaard plaatsvinden. Dit biedt studenten de mogelijkheid om te speeddaten met bedrijven. Een stagemarkt, gastlessen door ondernemers op het vmbo en mbo en de mogelijkheid van open sollicitaties door schoolverlaters bij bedrijven van de Bedrijfskring Heerhugowaard zijn andere actiepunten waaraan de aanwezige bedrijven zich hebben verbonden