ALKMAAR - Bibliotheek Kennemerwaard start de Online Boekenclub. Bij de Online Boekenclub kun je meepraten over boeken met als thema: autisme, adoptie, religie in de kindertijd of over De zeven zussen? Je doet mee door te videobellen via het gebruiksvriendelijke platform Jitsi. Je kunt je voor 15 mei aanmelden via e-mail. Meer informatie hierover vind je op www.bibliotheekkennmerwaard.nl. Om iedereen de gelegenheid te geven om mee te praten, werken we met kleine groepen van maximaal 6 personen.

Thema autisme

Praat mee over boeken waar autisme een rol in speelt en koppel die aan eventuele eigen ervaringen. Een bekend boek is Het Rosie-project van Graeme Simsion of het misschien iets minder bekende Tussen twee werelden van Franco Faggiani.

Thema religie in de kindertijd
Lees jij ook graag boeken waarin het geloof tijdens de jeugd een grote rol speelt? Een boek zoals bv Magdalena van Maarten ‘t Hart. Misschien vind je het leuk om over dit thema te praten met elkaar, eigen ervaringen uit te wisselen. Heb je zelf prettige herinneringen of misschien minder leuke? Misschien herken je het een of ander in boeken zoals Knielen op een bed violen van Jan Siebelink, Dorsvloer vol confetti van Franka Treur of De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld.

Thema adoptie
Praat mee over boeken waar adoptie een rol in speelt en koppel die aan eventuele eigen ervaringen. Uitgangspunt is het boek Tijd van onschuld, over een afstandsmoeder, van Agnes Klitsie. Andere boeken over dit thema zijn Welkom in adoptieland over een geadopteerde jonge vrouw uit Korea en Net even anders over gezinnen met adoptie- en biologisch eigen kinderen. De gespreksleider is zelf adoptiemoeder.

De zeven zussen van Lucinda Riley
Wat is er leuker dan met elkaar praten over een boek! Deelnemers aan deze speciale leeskring gaan met elkaar in gesprek over de enorme bestseller van Lucinda Riley, De Zeven Zussen.

Online bibliotheek
De genoemde boeken (met uitzondering van De Zeven Zussen) zijn allemaal te leen als e-book bij www.onlineibliotheek.nl. Bibliotheekleden kunnen bij de onlinebibliotheek kiezen uit een grote collectie e-books én luisterboeken.

Aanmelden
Je kunt je voor de Online Boekenclub aanmelden door een email te sturen naar de gespreksleider bij het door jou gewenste thema. Meer informatie en emailadressen vind je op www.bibliotheekkennemerwaard.nl. Graag aanmelden voor 15 mei. Als je zelf nog aanraders hebt die bij het thema passen word je van harte uitgenodigd om die te delen met de andere deelnemers. De Online Boekenclub vindt plaats op dinsdag 19, woensdag 20 en vrijdag 22 mei.