HEERHUGOWAARD - Online criminaliteit is de afgelopen jaren flink toegenomen. Internetcriminelen worden steeds creatiever en oplichting is steeds lastiger te herkennen. Van jong tot oud, iedereen kan slachtoffer worden. De gemeente Dijk en Waard, Bibliotheek Kennemerwaard en SeniorWeb willen inwoners bewust maken van de gevaren die ze online lopen en ze tips geven om zichzelf online te beschermen. Daarom organiseren ze zaterdag 21 oktober van 11.00 – 15.00 uur de informatiemarkt Online boeven de baas in de bibliotheek in Heerhugowaard Centrum (Parelhof 1a). Speciaal te gast is Maria Genova, bekend van de bestseller ‘Komt een vrouw bij de H@cker’. Zij vertelt wat de nieuwste trucs zijn van hackers en online oplichters en geeft praktische tips.

Informatiemarkt


In de bibliotheek kun je verschillende stands bezoeken. Hier kun je op informele en laagdrempelige wijze informatie halen, je laten informeren, vragen stellen en in gesprek gaan. Je krijgt antwoord op vragen als: wat is een sterk wachtwoord? Hoe onthoud je tientallen verschillende wachtwoorden? Hoe herken je nep mails dei van een bekend bedrijf lijken te komen? Hoe kun je digitale deuren op slot doen? Met deze informatie kan je maatregelen nemen tegen online criminaliteit. Zo loop je minder kans om slachtoffer van te worden van online criminaliteit. Er zijn stands van de gemeente, van de bibliotheek en SeniorWeb. Deze organisaties zetten zich in voor het digitaal vaardiger en weerbaarder maken van burgers.

Maria Genova


Om 11.15 uur en 13.15 uur zal Maria Genova vertellen hoe hackers en online oplichters te werk gaan en je tips geven om jezelf online te beschermen.

Wil jij ook online boeven de baas worden? Kom op zaterdag 21 oktober (11.00 – 15.00 uur) naar de bibliotheek in Heerhugowaard (Parelhof 1A) en laat je informeren. Je kunt vrij binnenlopen.