HEERHUGOWAARD/DEN HELDER - Ben jij tussen de 16 en 27 jaar en weet je even niet (meer) wat voor vervolgopleiding je wilt of welke betaalde baan? Doe dan mee aan het Gouden Kans project. In vier maanden tijd werk je tijdens deze maatschappelijke diensttijd aan je toekomst met trainingen en workshops. Gelijktijdig verdiep je je in de duurzame ontwikkelingsdoelen en voer je samen met andere jongeren een zelfgekozen opdracht uit met een duurzaam of sociaal thema. Ook word je persoonlijk gecoacht. Op 3 maart start een Gouden Kans groep in Heerhugowaard en op 21 maart in Den Helder. Deelname is gratis. Aanmelden kan op www.goudenkansproject.nl.

Jongeren die meedoen aan het Gouden Kans project ontmoeten nieuwe mensen, doen iets goeds voor een ander en krijgen een duidelijk beeld voor hun toekomstperspectief. Inmiddels hebben meer dan 100 jongeren deelgenomen. Gemiddeld cijfer dat de deelnemers geven na afloop van het Gouden Kans programma is een 8. Daarnaast geven de jongeren aan dat ze hun kwaliteiten en talenten hebben ontdekt, dat ze meer zelfvertrouwen hebben gekregen en dat ze beter weten welke stappen ze gaan ondernemen na afronding van het Gouden Kans traject.

Voor wie?
Het Gouden Kans project is er voor alle jongeren tussen de 16 en 27 jaar, die gedurende
4 maanden, ten minste 20 uur per week beschikbaar zijn. Jongeren die bijvoorbeeld gestopt zijn met een opleiding, een tussenjaar hebben en zoeken naar een zinvolle manier om uit te zoeken wat de toekomst te bieden heeft, of jongeren die op zoek zijn naar een volgende stap in hun carrière en extra vaardigheden willen leren.

Goed gevoel
In het Gouden Kans Project verdiepen jongeren zich in de duurzame ontwikkelingsdoelen en werken ze samen aan een zelfgekozen ‘goed gevoel project’ waarmee ze sociaal of duurzaam het verschil maken. Op deze manier krijgen de jongeren nieuwe inzichten, inspiratie en voeren ze gezamenlijk een concreet project uit. De jongeren worden gecoacht in de praktijk, zodat ze hun talenten ontdekken samen met andere jongeren en organisaties. Een gouden combinatie!

Subsidie voor twee jaar
Het Gouden Kans project is een van de tien gemeentelijke (intensieve) MDT-projecten (Maatschappelijke Diensttijd). Er is subsidie beschikbaar voor twee jaar, tot maart 2023. In die periode starten acht groepen op verschillende locaties in Noord-Holland Noord.

Betrokken organisaties
RPAnhn coördineert het project namens alle gemeenten in Noord-Holland Noord. De uitvoering is in handen van MEE & De Wering en Starters4Communities. Deze organisaties combineren inhoudelijke kennis met begeleiding voor een brede doelgroep jongeren. Het project krijgt financiering vanuit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van de Ministeries VWS, OCW en SZW.