HEERHUGOWAARD - Ben je op zoek naar een nieuwe hobby of een creatieve uitdaging? Kom dan op zaterdag 15 juni tussen 13:00 en 16:00 uur naar de Open Dag van Cool kunst en cultuur en ontdek alle muziekinstrumenten en cursussen.

Muzikale ontdekkingsreis

Bij Cool kun je bijna 25 instrumenten leren bespelen. Bezoekers kunnen vragen stellen aan de muziekdocenten en zelf de instrumenten uitproberen. Door het hele gebouw zijn er groepjes leerlingen die muziek maken en ensembles die laten horen hoe verschillende instrumenten samenklinken.

Creatieve cursussen voor iedereen

Tijdens de Open Dag kunnen bezoekers ook kennismaken met de creatieve cursussen die in het nieuwe seizoen starten. Het nieuwe aanbod bevat onder andere Fashion Design voor jongeren van 12 tot 18 jaar, waar je leert oude kleding te upcyclen. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar is er de Sieradenstudio, waar armbanden en kettingen worden gemaakt met diverse materialen. Ook nieuw is Art Beat, een teken- en schildercursus voor jongeren van 10 tot 18 jaar. Populaire cursussen zoals de Kunstklas Kids, Tekenklas Kids, Grafische technieken en Tekenen & schilderen voor volwassenen zien we ook terug.

Voor jongeren van 12 tot 18 jaar introduceert Cool twee nieuwe muzikale cursussen. Bij Loop Lab leer je liedjes maken met een loopstation, net als Ed Sheeran. Bij Pop & Play leer je basisakkoorden om hits van je favoriete artiesten na te spelen, zonder noten te hoeven lezen.

Cursussen voor de allerkleinsten

Ook voor de jongste kinderen heeft Cool een divers cursusaanbod. Voor kinderen van 4 tot 6 jaar zijn er vier keer per jaar meedoe-concerten in de kleine zaal Toon, met vooraf een podcast om thuis al voor te bereiden. Deze cursus sluit aan op de Muziek op Schoot-lessen, en er is nu ook een kerstspecial van twee lessen. Daarnaast is er de Kleutermix (4 tot 6 jaar), waarbij kinderen in acht lessen kennismaken met muziek, beeldende vorming, kinderliteratuur en theater.

Aanbod voor volwassenen

Voor volwassenen biedt Cool naast de populaire cursussen zoals Fotografie, Keramiek en Tekenen & schilderen ook nieuw aanbod. Bij Pak je podium leer je alles over storytelling, jezelf presenteren en je verhaal goed overbrengen. De cursus Kunstgeschiedenis is compleet vernieuwd en na de zomer start ook weer Zingen voor je brein, met een basis- en pluscursus.

Preview van Släpstick

Bezoekers van de Open Dag kunnen ook genieten van een speciale gratis preview van Släpstick. Ter voorbereiding op hun trip naar Zuid-Korea oefenen vier van de vijf mannen namelijk hun nieuwe voorstelling Schërzo in de kleine zaal. Verwacht kolderieke komedie met beeldschone en ontroerende muziek, waarbij alles gigantisch uit de hand loopt maar uiteindelijk op z’n pootjes terechtkomt. Na afloop van de voorstelling staat er een reiskoffer klaar waarin gasten een kleine bijdrage kunnen doen voor de grote reis die Släpstick gaat maken. Aanmelden via de website is verplicht.

De Open Dag bij Cool belooft een bruisende en inspirerende middag te worden, waar plezier en creativiteit voorop staan. Aanmelden voor de open dag is niet nodig (alleen voor Släpstick). Meer informatie is te vinden op www.coolkunstencultuur.nl.