HEERHUGOWAARD - Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen heeft 2021 uitgeroepen tot het thema jaar “Ode aan het Landschap”. Ook de provincie Noord-Holland doet hieraan mee. Het Poldermuseum geeft onze lokale en regionale kunstenaars de gelegenheid een maand lang gratis te exposeren in ons museum. Het wisselende aanbod is door de Corona maatregelen helaas korter dan wij hadden gehoopt. Maar nu de regels enigszins zijn versoepeld kunnen wij van start gaan met de eerste exposanten.


Joke Vink
Omdat het bij mijn werk zo om de sfeer gaat, kan ik makkelijk met verschillende materialen experimenteren, om de sfeer zo goed mogelijk te benaderen. Ik ben daarvoor niet gebonden aan één techniek.

Juist hierdoor beleven mensen mijn werk vaak als heel anders dan het vorige, terwijl dat toch niet zo is. De drijfveer voor mijn werk blijft het zoeken naar een bepaalde sfeer. Mijn werk bestaat veelal uit landschappen of aan landschap gerelateerde onderwerpen.

Dus natuurlijke onderwerpen.
Opleiding: Algemeen Beeldende Kunst Minerva in Groningen.


Marian de Wit
Buiten in de natuur zijn, dat doe ik het liefste en is grote inspiratiebron voor mijn acryl schilderijen. In mijn atelier zit ik zelden, ik zoek een mooie plek en ga buiten ter plekke zitten schilderen.
Mensen herkennen mijn werk vaak door mijn kleurgebruik. Door mijn ervaring en opdrachten voor fotografische muurschilderingen gebruik ik vaak wat “teken-achtigs” in mijn vrije werk. Je schildert wat je bent wordt vaak gezegd, dus maak kennis met mij, hier in het Poldermuseum via mijn schilderijen.

U zal zien: ik ben kleurrijk en een ras optimist, veel kijkplezier!


Het Oude Gemaal/ Poldermuseum
Huygendijk 17, 1703 RG Heerhugowaard
www.hetoudegemaalheerhugowaard.nl