HEERHUGOWAARD - De spanningen liepen al een lange tijd op, maar nu is het werkelijkheid geworden: Rusland is Oekraïne binnengevallen. Na jaren van vrede is er een oorlog langs de grenzen van Europa. Hoe heeft het zover kunnen komen? Waarom valt Poetin Oekraïne aan? Wat is Poetin voor man? Op zaterdag 5 maart geven politicoloog Natasja Nikolic en sociaal geograaf Gerhard Akkerman tijdens een lezing in de bibliotheek in Heerhugowaard antwoord op deze vragen en meer. Ze vertellen over Poetin als persoon, over hoe Rusland naar het internationale toneel kijkt en over de geopolitieke situatie van nu. Uiteraard is er ook uitgebreid ruimte om vragen te stellen.

Neios
Deze lezing is georganiseerd door Bibliotheek Kennemerwaard in samenwerking met Neios. Dit is het Netwerk voor Europese en internationale oriëntatie in onderwijs en samenleving, bestaande uit educatieve dienstverleners. In deze tijd zijn we getuige van veel ontwikkelingen en uitdagingen in Europa en in de wereld. Neios besteedt met diverse activiteiten aandacht aan belangrijke aspecten van deze Europese en internationale ontwikkelingen.

Aanmelden
Geïnteresseerd? Je bent van harte welkom op zaterdag 5 maart van 15.00 tot 17.00 uur in de bibliotheek in Heerhugowaard, Parelhof 1A, 1703EZ. De toegang is gratis maar aanmelden is gewenst. Dat kan op www.bknw.nl/agenda of bij de klantenservice op telefoonnummer 072 – 515 66 44.