HEERHUGOWAARD - LANGEDIJK - Volkstuindersvereniging Langedijk houdt zaterdag 16 augustus in het kader van het 40-jarig bestaan een open dag op het tuincomplex aan de Potjesdam 6 in Zuid-Scharwoude. Bezoekers zijn welkom tussen 11.00 en 16.00 uur.
Tijdens de open dag zijn er onder meer stands met informatie over bijen en bijen houden en wijn en wijn maken. Ook kunnen geïnteresseerden meer leren over boetseren en beeldhouwen met Atelier 6, er is een workshop straten maken en kwekerij Weighelia is aanwezig. Kinderen kunnen zich laten schminken door Maskerade, er is een kraam met verse groenten en ook de infostand van VTV-Langedijk ontbreekt niet.

Daarnaast kunnen natuurlijk de tuinen op het Langedijker complex bekeken worden. Het complex is meer de 3,5 ha groot en er zijn op dit moment ruim 160 volkstuinders actief. Er zijn nog vrije tuinen beschikbaar, dus wie belangstelling heeft, kan direct beginnen met tuinieren.

Pompoenen

De open dag is ook een uitgelezen mogelijkheid om het pompoenenproject van VTV-Langedijk te bekijken. Dit is een project in samenwerking met de Mariaschool, waarbij de kinderen op school pompoenzaden in potten hebben geplant en deze één maand lang tot planten hebben opgekweekt. Eind juni zijn de planten door de kinderen op een van de tuinen op het volkstuincomplex gepland. Na de schoolvakantie in september en oktober komen de kinderen de pompoenen oogsten en krijgen recepten mee om er iets lekkers van te bereiden.