BROEK OP LANGEDIJK - Het zijn onzekere dagen. Door de coronamaatregelen gaan veel dingen niet door of moeten anders worden ingericht. Van zaterdag 18 december tot 9 januari zijn er bij Museum BroekerVeiling allerlei leuke activiteiten te doen en wordt het museum deels omgetoverd tot Pakhuis van de Kerstman. Kom dus gezellig met het hele gezin de winter vieren bij Museum BroekerVeiling tijdens de Warme Winterdagen! Alle bezoekers krijgen gratis een drankje en iets lekkers.


Doe gezellig mee
Het museum leeft! Tijdens de Warme Winterdagen zijn er veel activiteiten voor jong en oud. Gezelligheid en lekker eten staan centraal. Kinderen kunnen pizza’s maken of gingerbread koekjes bakken en iedere dag kan men marshmallows roosteren boven een houtvuur met lekkere chocomel of glühwein. Op de veiling tik je alvast echte seizoensgroenten uit oude tijden op de kop, zo begin je het nieuwe jaar met een gezonde start. Moe geworden na alle activiteiten? Neem plaats in de knusse winterlounge en geniet van een heerlijke warme kop chocolademelk om een beetje op te warmen.

Pakhuis van de Kerstman
Al jaren is het museum het pakhuis van Sinterklaas, maar dit jaar heeft ook de Kerstman het museum gevonden. Kinderen kunnen dagelijks helemaal los gaan. Klimmen, klauteren en glijden en allerlei spellen staan klaar in de lighallen van het museum. Daarnaast kunnen de creatieve geesten aan de slag in de knutselhoek en op een paar dagen kan je zelfs je eigen kaarsen maken! Probeer ook de puzzelspeurtocht op te lossen en wie weet kan jij ook met de Kerstman op de foto?

Foute kersttrui-wedstrijd
Het is een trend die al een aantal jaren geleden is ingezet: de foute kersttrui. Hoe gekker hoe beter. Tijdens de Warme Winterdagen bij Museum BroekerVeiling wordt hierop ingehaakt met een selfiewedstrijd. Maak een selfie met je foutste kersttrui bij het museum en plaats deze op Facebook of Instagram met hashtack #FouteKersttruiMBV. De meeste maffe trui wordt beloond met een cadeaubon om twee uur zelf te varen met een fluisterbootje door het Rijk der Duizend Eilanden.

Gratis winterrondleiding met een gids
Tijdens je bezoek kun je natuurlijk mee met de rondvaartboot, een echte groenteveiling bijwonen en de spannende tocht volgen van de tuinbouwproducten van het land tot de klant. Op een aantal dagen tijdens de warme winterdagen kan je mee met een rondleider die je de mooiste verhalen verteld van de groenteveiling, de omgeving en dan met name hoe het er in de winter aan toe ging!

Voor toegang tijdens de Warme Winterdagen gelden speciale entreeprijzen. Tijdens bezoek aan het museum houden we ons aan de coronamaatregelen: toegang met coronapas, mondkapje en zoveel mogelijk 1,5 meter afstand houden.

Kijk meer informatie op www.broekerveiling.nl/warmewinterdagen