HEERHUGOWAARD - PDZ Uitzendbureau opent begin december in het Horizon College in Heerhugowaard een vestiging om de studenten van de opleiding Intercedent zo praktijkgericht mogelijk op te leiden. Het is de eerste vestiging van PDZ in een mbo-school. Vanaf het eerste jaar gaan de studenten direct aan de slag bij PDZ: kandidaten werven door middel van zoekmachines en social media, sollicitatiegesprekken voeren en telefonische acquisitie. Het doel van de samenwerking is om de opleiding Intercedent optimaal te laten aansluiten bij de praktijk. Beide organisaties hebben de samenwerking op donderdag 28 november officieel gemaakt met het ondertekenen van een overeenkomst.

Eerder dit jaar startte de opleiding tot intercedent bij het Horizon College in Heerhugowaard. PDZ Uitzendbureau is nauw betrokken bij het opleidingsprogramma. ‘Naast expertise stelt PDZ haar netwerk beschikbaar. Met de opening van een vestiging in het Horizon College, de tweede vestiging van PDZ in Heerhugowaard, gaat PDZ nog een stap verder. In het Horizon College kunnen we het onderwijs en de praktijk letterlijk samenbrengen. Deze vestiging vormt een leerplek voor de studenten en fungeert als ontmoetingsplek voor bedrijven uit de regio.’ aldus Rob Buwalda, commercieel manager bij PDZ Uitzendbureau.

Carrièremogelijkheden binnen de regio
Als onderdeel van de samenwerking zorgt PDZ voor verbinding tussen bedrijven uit haar netwerk en het Horizon College. De bedrijven verzorgen gastcolleges en maken hierin de vertaalslag van de theorie naar de praktijk. Door deze actieve rol in het onderwijs krijgen deze bedrijven meer grip op de kennis van hun toekomstige werknemers. Tevens krijgen ze een podium om de carrièremogelijkheden binnen de regio aan de studenten te presenteren.

Unieke samenwerking
Bianca de Jong, coördinator van de opleiding Intercedent, onderstreept het belang van deze unieke samenwerking. Bianca: ‘Binnen onze regio biedt het Horizon College als enige de opleiding Intercedent aan met daarbij de unieke formule van een uitzendbureau in de school. Hierdoor krijgt de theoretische opleiding Intercedent de praktische invulling die een mbo-opleiding nodig heeft. Doordat de studenten echt werkzaam zijn in de praktijk is hun kennis, variërend van het arbeidsrecht tot duurzame inzetbaarheid, up to date.’

Brede opleiding gericht op mensen
Bianca verwacht dat de opleiding Intercedent door de samenwerking met PDZ nog meer studenten zal trekken. ‘Het is een brede opleiding die naast theorie ook je commerciële vaardigheden traint. Een opleiding die je voorbereidt op een baan waarin je veel met mensen werkt maar die ook een prima opstap is voor een vervolgopleiding op het hbo.’