HEERHUGOWAARD - Afgelopen maandag 27 juli is Peter Koper overleden. De Heerhugowaarder stond niet alleen bekend als een markante zakenman, doch tevens als een sociaal bewogen persoonlijkheid.


Met zijn zakenkantoor Forum, pal naast het Heerhugowaardse station, is de naam van Peter Koper al vereeuwigd aan zijn woonplaats, maar vooral ook door de vele goede doelen die hij ondersteunde. Zo zette de zakenman zich immer in voor Het Gouden Dagen Comité, dat zich het welzijn van ouderen aantrok.

De vastgoedman was een bouwer, maar ook een verbinder voor Heerhugowaard. Zo werd zijn kantorencomplex Forum met name de laatste jaren omgebouwd tot een plek waar met name veel zorginstellingen onderdak vonden.

Ook besteedde hij een groot deel van zijn kapitaal aan weeskinderen in Lombok waar hij zich inzette voor de herbouw van een kindertehuis na een verwoestende aardbeving.

Koper, sinds 2015 ereburger van Heerhugowaard, was in zijn eigen woonplaats vooral ook bekend als mede-oprichter, voorzitter en erelid van de Heerhugowaardse Bedrijfskring.

In een reactie laat het bestuur van de Bedrijfskring weten diep geraakt te zijn door het overlijden van Peter Koper:

Afgelopen maandag 27 juli is ons ere-lid en voormalig voorzitter Peter Koper overleden. Dit bericht heeft ons diep geraakt.

Peter was één van de mede-oprichters van onze vereniging en heeft vele jaren een bestuurlijke functie bekleed. Zijn sociale bewogenheid en gave om ondernemend Heerhugowaard te verbinden zijn twee kenmerken die ons bij zullen blijven. Peter was samen met zijn vrouw Thea nog steeds één van de vaste gasten tijdens onze bijeenkomsten en zijn brede lach en enthousiasme zullen wij daar gaan missen.

Ook de kinderen van Peter, Remco en Siska, zijn zeer actief binnen de bedrijfskring. De één als commissielid werkterreinen, de ander als commissielid evenementen. Onze gedachten en medeleven gaan daarom in het bijzonder naar Thea, Remco en Siska maar ook naar de andere naaste familieleden uit.

Op het fundament dat Peter gelegd heeft bouwen wij als vereniging verder.

De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Gelegenheid tot condoleren is er op vrijdag 31 juli van 15:00 tot 17:00 en van 19:00 tot 21:00 bij de familie thuis, op de Stationsweg 61 in Heerhugowaard.