HEERHUGOWAARD - Zorgaanbieder Pieter Raat blikt terug op een zeer geslaagde ‘Week van de brandveiligheid’, die plaatsvond van 3 t/m 7 februari op haar drie locaties De Raatstede, Hugo-Waard en het Arboretum. Pieter Raat organiseerde op eigen initiatief de themaweek, omdat zij het belangrijk vindt dat haar medewerkers hun kennis en kunde over brandveiligheid op niveau houden. De organisatie heeft immers dagelijks een zeer kwetsbare doelgroep (ouderen) in huis.


Tijdens de Week van de brandveiligheid konden medewerkers en cliënten door middel van verschillende activiteiten en workshops hun kennis opfrissen over procedures en handelingen in noodsituaties. Zo vonden er op beide woonzorglocaties van Pieter Raat, De Raatstede en Hugo-Waard, ontruimingsoefeningen en reanimatietrainingen plaats. Ook was er een speciale veiligheidsbingo voor cliënten (georganiseerd door het Rode Kruis), verschillende informatiekramen van o.a. Brandweer Heerhugowaard en konden medewerkers deelnemen aan een speciaal ingerichte escaperoom om op ‘speelse wijze’ hun kennis over brandveiligheid te testen en te verbeteren. Zelfs de leerlingen Facilitair van het Horizon College Heerhugowaard werden bij de week betrokken, zij organiseerden diverse leuke spellen en veiligheidsactiviteiten in het Atrium van De Raatstede.

Manager Wonen Adriaan Dorenbos van Pieter Raat blikt tevreden terug op de week: ,,Het is goed om te zien dat onze medewerkers de brandveiligheid zeer serieus nemen, nagenoeg alle workshops zaten ook vol.’’ Verder ontving de organisatie een pluim van de toeziende brandweer voor het verloop van de ontruiming-/evacuatiesoefeningen. Dorenbos: ,,Natuurlijk hopen wij nooit in actie te hoeven komen, maar na deze week weten wij in ieder geval als organisatie goed voorbereid te zijn.’’