HEERHUGOWAARD - Op donderdag 14 mei zou het Pokerkampioenschap van Heerhugowaard georganiseerd worden. Naar aanleiding van de ontwikkelingen omtrent het coronavirus kon de voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker niet bij De Waerd Bowling plaatsvinden. De organisatie heeft een creatieve manier gevonden om het pokerkampioenschap toch plaats te laten vinden; namelijk online! Omdat de horeca in deze tijd zwaar geraakt wordt door de gevolgen van het coronavirus, doneert het ONK Poker €1,- per deelnemer aan de speellocatie waar het kampioenschap eigenlijk plaats zou vinden.

De animo voor het Online Pokerkampioenschap van Heerhugowaard was enorm. Er werd tijdens dit pokertoernooi niet om geld gespeeld, maar puur om de eer en het spelplezier. Toen de registratie gesloten was stonden er maar liefst 289 poker liefhebbers op de deelnemerslijst! Omdat er 289 pokeraars aan dit kampioenschap meededen, is er dus €289,- opgehaald voor De Waerd Bowling.

Na ongeveer 4,5 uur online pokeren was Frank van Honk die won en zich een jaar lang de Pokerkampioen van Heerhugowaard mag noemen. Daarnaast kwalificeert hij zich met deze prestatie ook voor de landelijke finale van het ONK Poker 2020 op 4 en 5 september in Ermelo. Op plek twee eindigde Michel Wever. Hij kwalificeert zich samen met Bart Niemeijer (3e) en Jeroen Talen (4e) ook voor de finale. Daarnaast werden er nog vijftien tickets gewonnen voor de halve finales. De gehele uitslag van het pokerkampioenschap van Heerhugowaard is hier te vinden:

https://www.onkpoker.nl/onkp/2019-2020/pokerkampioenschap-van-heerhugowaard

De top 3 van Heerhugowaard:

  1. Frank van Honk, Heukelum
  2. Michel Wever, Den Haag
  3. Bart Niemeijer, Meeden