HEERHUGOWAARD - Naar aanleiding van de ontwikkelingen omtrent het coronavirus werd het pokerkampioenschap van Heerhugowaard, wat donderdag 14 mei plaats zou vinden bij De Waerd Bowling, afgelast. De organisatie heeft een creatieve manier gevonden om het pokerkampioenschap toch plaats te laten vinden; namelijk online!

Het Open Nederlands Kampioenschap Poker organiseert donderdag 14 mei om 19:30 uur het Online Pokerkampioenschap van Heerhugowaard. Deelnemers kunnen meedoen voor €7,50, waarvan €1,- per deelnemer naar De Waerd Bowling gaat. Mathijs Jonkers, organisator van het evenement vertelt; “We vinden het erg jammer om het toernooi af te moeten gelasten. We hebben daarom besloten dat we het online gaan organiseren. De horeca is voor ons altijd al een belangrijke partner geweest. Omdat zij het nu erg moeilijk krijgen door de sluitingen, hebben we besloten om één euro per deelnemer aan de speellocatie te doneren.”

Wat kun je winnen?
De deelnemers van het online pokertoernooi gaan spelen om de beste pokerspeler van de woonplaats te worden. De winnaar van de voorronde mag dan een jaar lang de titel ‘Poker Kampioen van Heerhugowaard’ dragen en krijgt bovendien een mooie beker opgestuurd. Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de landelijke finale. Tijdens de landelijke finale strijden de spelers om de beste amateur pokeraar van Nederland te worden. De winnaar mag een jaar lang de titel “Winnaar van het Open Nederlands Kampioenschap Poker” dragen en laat meer dan 10.000 deelnemers achter zich. De organisatie loopt rond om spelers te “scouten” die met Team ONK Poker mooie (inter)nationale toernooien kunnen spelen. Zo wist Ruurd Nauta vorig jaar meer dan €30.000 te winnen door het sponsorcontract.

Niet alleen de winnaar plaatst zich voor de landelijke finale. Aan de hand van het deelnemersaantal wordt bepaald hoeveel mensen zich direct kwalificeren voor de finale en hoeveel pokerspelers zich plaatsen voor de halve finales.

Laagdrempelig toernooi
Iedereen die mee wil doen, kan zich inschrijven via: Pokerkampioenschap van Heerhugowaard. Het kost iedere deelnemer slechts €7,50 aan inschrijfgeld om mee te doen. Op de inschrijfpagina staat verdere uitleg over hoe je via een pokerapp deel kan nemen aan het online kampioenschap. De voorronde van Heerhugowaard begint om 19.30.