NOORD-HOLLAND - Noord-Hollanders met een boot, moeten de komende tijd extra alert zijn. Volgens de politie zijn de afgelopen tijd in de regio meerdere boten en buitenboordmotoren gestolen. "Ondanks dat het bootjesseizoen nog maar net is begonnen, zien we nu al een toename in het aantal diefstallen."

"Ondanks dat het bootjesseizoen nog maar net is begonnen, zien we nu al een toename in het aantal diefstallen." De politie komt daarom met adviezen om te voorkomen dat de spullen worden gestolen.

Er wordt onder meer geadviseerd de boot zo goed mogelijk vast te leggen aan een kabel of ketting en een goedgekeurd slot. Ook de kajuit moet goed afgesloten zijn. Daarnaast is een elektronisch beveiligingssysteem een optie. Ten slotte adviseert de politie mensen om niks waardevols in de boot te laten liggen.

Foto
Als de boot of motor toch gestolen wordt, is het voor agenten handig als er een foto en een gedetailleerde beschrijving is van de gestolen spullen. "Het komt nog te vaak voor dat iemand aangifte doet, maar niet voldoende informatie kan geven over de boot of motor."

Mensen die aangifte doen van een gestolen boot doen er goed aan een kopie mee te nemen van het registratiebewijs, een foto van de boot, het rompnummer, naam en thuishaven, serienummer van de trainer (indien van toepassing), RDW-gegevens van de trailer (indien van toepassing) en andere bijzondere kenmerken.