HEERHUGOWAARD - Op zaterdag 28 maart 2020 vindt het muzikale kinderprogramma Pongi Kitoko plaats. Stichting de Vrolijkheid organiseert een preview met live muziek met kinderliedjes van over de hele wereld.


Pongi Kitoko vindt plaats van 14:00 - 17:00 uur in het jeugdcentrum Kompleks te Heerhugowaard. Iedereen is van welkom en de toegang is gratis. Pongi Kitoko betekent sweet dreams in het Lingala, een taal gesproken in Congo. Het idee kwam van Niels de Groot, landelijk muziekcoördinator van de Vrolijkheid en Lex Pantelic workshopleider van de Vrolijke studio. Samen hebben ze een CD opgenomen en deze gecombineerd met een geïllustreerd kinderboek. Op de cd staan 12 liedjes van over de hele wereld gezongen door bewoners uit verschillende azc’s, waaronder het azc in Heerhugowaard. U bent van harte uitgenodigd om bij deze preview aanwezig te zijn, waar ook allerlei workshops worden gegeven.

Naast het concert staat er een heel programma klaar: van leuke workshops voor kinderen tot een filmvertoning voor de ouders en grootouders. Er is een mogelijkheid om samen met het Videolab en Kunstlab een korte animatiefilm te maken door middel van stop motion, hier mogen ouders en kinderen samen aan werken. Daarnaast biedt Samba Salad een muziektheater spel aan waarin kinderen kennis maken met inheemse instrumenten en samen een muzikaal hoorspel spelen. Na deze vrolijke en creatieve workshops worden de resultaten gepresenteerd onder het genot van een drankje.

Dit concert wordt georganiseerd door de Vrolijkheid. Voluit Nationale Stichting ter bevordering van Vrolijkheid. Dit is een netwerk van professionele kunstenaars en regelaars die samen met een bonte stoet vrijwilligers, kinderen, jongeren en ouders kunstprojecten op het azc realiseren. Dans, theater, muziek, nieuwe media en beeldende kunst zijn het instrument om verhalen vorm te geven. Vrolijke ruimtes bieden de inspiratie om eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen.

Het wordt een muzikale, multiculturele happening waarbij plezier voorop staat.