HEERHUGOWAARD - Op zondag 3 april 2022 vindt het muzikale kinderprogramma Pongi Kitoko plaats. Stichting de Vrolijkheid organiseert een kindermiddag met live muziek met kinderliedjes van over de hele wereld en workshops.

Pongi Kitoko vindt plaats van 14:00 - 17:00 uur in het jeugdcentrum Kompleks te Heerhugowaard. Iedereen is van welkom en de toegang is gratis. Pongi Kitoko betekent sweet dreams in het Lingala, een taal gesproken in Congo. Het idee kwam van Niels de Groot, landelijk muziekcoördinator van de Vrolijkheid en Lex Pantelic workshopleider van de Vrolijke studio. Samen hebben ze liedjes opgenomen en deze gecombineerd met een geïllustreerd kinderboek, geschreven en geïllustreerd door Enzo Pérès-Labourdette. In het boek staan 12 liedjes van over de hele wereld gezongen door bewoners uit verschillende azc’s, waaronder het azc in Heerhugowaard. Lex Pantelic speelt samen met muzikanten uit azc’s een aantal liedjes uit het boek. U bent van harte uitgenodigd om bij deze muzikale middag aanwezig te zijn, waar ook allerlei workshops worden gegeven.

Naast het concert staat er een heel programma klaar: van leuke workshops voor kinderen tot een filmvertoning voor de ouders en grootouders. Er is een mogelijkheid om samen met het Videolab en Kunstlab een korte animatiefilm te maken met de stop motion techniek, hier mogen ouders en kinderen samen aan werken. Daarnaast biedt Samba Salad een muziektheaterspel aan waarin kinderen kennis maken met uitheemse instrumenten en samen een muzikaal hoorspel spelen. Na deze vrolijke en creatieve workshops worden de resultaten gepresenteerd onder het genot van een drankje.

Dit concert wordt georganiseerd door de Vrolijkheid. Voluit Nationale Stichting ter bevordering van Vrolijkheid. Dit is een netwerk van professionele kunstenaars en regelaars die samen met een bonte stoet vrijwilligers, kinderen, jongeren en ouders kunstprojecten op het azc realiseren. Dans, theater, muziek, nieuwe media en beeldende kunst zijn het instrument om verhalen vorm te geven. Vrolijke ruimtes bieden de inspiratie om eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen.

Het wordt een muzikale, multiculturele happening waarbij plezier voorop staat.