HEERHUGOWAARD – Afgelopen 21 juni werd de tweede Pop-Up Store van Nederland (door vmbo-leerlingen) officieel geopend. Deze bevindt zich op het Stationsplein 77 in Heerhugowaard.

De derdejaars leerlingen van Economie & Ondernemen van het Huygens College moesten voor het vak Ondernemen een winkel beginnen en runnen. Hierdoor leren zij veel over alles wat daarbij komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan inkopen, verkopen, administratie doen, marketingcampagnes opzetten en het presenteren daarvan.

“Je leert ondernemen en dat vind ik wel leuk, want later wil ik zelf ook een winkel beginnen.”, aldus Chris Valk, leerling van het Huygens College.

Voorbereidingen
De voorbereidingen voor het opzetten van deze Pop-Up Store zijn halverwege februari van dit jaar begonnen. Samen werkten zij 4 maanden lang toe naar de opening van de winkel, welke vorige week vrijdag plaatsvond.

Assortiment
De winkel verkoopt o.a. vakantieartikelen, zomeravondpakketten en babyartikelen. Naast deze producten bied de winkel ook nog allerlei andere artikelen aan.

Winst
Er wordt verwacht dat de winkel dit jaar geen winst zal draaien, i.v.m. de aanschafkosten. Maar aangezien het Huygens College van plan is dit initiatief in de komende jaren te herhalen, wordt er verwacht dat de winst langzamerhand zal gaan stijgen.

Vandaag is de laatste dag dat de winkel nog open is, aangezien deze onderneming maar een aantal dagen geduurd heeft. U kunt bij de Pop-Up Store nog tot 12.00 uur terecht, maar daarna worden de deuren toch echt gesloten.