HEERHUGOWAARD - Het is artiest of band best lastig om een geschikt podium te vinden om je ‘kunsten’ te vertonen. Daar komt vanaf nu verandering in!

Vanaf vrijdag 13 april 2018 starten we in de kleine zaal van Palm Beach, aan het Strand van Luna 1, Heerhugowaard, met de ‘Red Room Rehearsals’.
Hier bieden we artiesten -in de meest brede zin van het woord- de mogelijkheid zich te presenteren, door middel van een ‘try-out’ optreden.

Welke artiesten komen hier voor in aanmerking?

We maken hier in principe geen onderscheid in: als het maar binnen het plaatje ‘entertainment’ valt. Aanmelden kan dus als singer-songwriter, band, popkoor, DJ of solist/instrumentalist. Maar dus ook als stand-up comedian, paaldanser of… kortom, vul maar in!

Wat verwachten we van de artiest?
Uitgangspunt is dat de artiest zelf reclame maakt voor het optreden en dat deze er voor zorgt dat er zoveel mogelijk familie, buren, vrienden en kennissen er bij zullen zijn. Dat is ook in het eigen belang! Daarbij verwachten we dat de artiest het optreden serieus neemt en er voor zorgt dat dit kwalitatief ook als ‘try-out’ optreden kan worden betiteld. Artiesten/bands nemen zelf hun (backline)apparatuur mee.

Wat wij regelen:
We zorgen ervoor dat deze try-out optredens via deze website en onze socialmedia kanalen wordt aangekondigd. Daarnaast zorgen we voor een goede licht- en geluidsinstallatie, microfoons, monitors en een technicus die het geluid afstelt. Ook worden er video- en geluidsopnamen gemaakt van de optredens. Deze komen op ons YouTube-kanaal, socialmedia-kanalen en op onze website te staan. De artiest krijgt een kopie van deze opnamen, vrij voor eigen gebruik.

De entree is voor de artiest!
Iedereen die het optreden van een artiest bijwoont betaalt entree (€5 p.p.) aan de deur. De volledige opbrengst is voor de artiest, band of het gezelschap. Als er meerdere artiesten op één avond optreden wordt deze opbrengst onder de artiesten verdeeld. De verdeling gaat op basis van het aantal personen.

Voorbeeld: als er een band optreedt met vijf personen en een singer/songwriter als solo artiest, wordt de deuropbrengst door zes personen verdeeld. Wel zo eerlijk; het gaat tenslotte om een onkostenvergoeding en niet om een ‘gage’. Voor koren geldt een uitzondering: zij worden als vereniging als één persoon gerekend.

De organisatie bepaald hoeveel optredens er op een avond plaatsvinden (maximaal drie).