HEERHUGOWAARD - Op vrijdag 18 november komt Thomas Olde Heuvelt naar de bibliotheek in Heerhugowaard om te vertellen over zijn boeken. Thomas Olde Heuvelt (1983) debuteerde 20 jaar geleden met de horrorroman 'De Onvoorziene' en is sindsdien uitgegroeid tot een van de beste en bekendste schrijvers in het horrorgenre van Nederland. Daarnaast schrijft hij ook thrillers, magisch realistische romans en korte fictie. Zijn laatste boek, de horror thriller November, is pas uit.


November
1 november is zijn nieuwste boek verschenen, November. Na het lezen van dit boek zal de maand november nooit meer hetzelfde zijn. Als je door Bird Street zou wandelen, zie je dat het de bewoners voor de wind gaat, want ze wonen in kasten van huizen. De bewoners zijn allemaal oprecht gelukkig. Ze hebben succesvolle carrières, doen precies de dingen die ze willen doen en ze zijn allemaal gezond. En hun kinderen? Die zijn perfect. Ieder van hen is getalenteerd. Je zou kunnen zeggen dat het de bewoners van Bird Street iets té goed gaat. Tot het november wordt. Dan breken de Donkerde Dagen aan.

Doorbraak
Zijn grote internationale doorbraak kwam met zijn boek HEX over een vloek die het Nederlandse dorpje Beek Ubbergen in zijn greep houdt. In 2015 won hij als eerste Nederlandse auteur een Hugo Award. Vanwege zijn sterke schrijfstijl en bizarre verhalen wordt hij zelfs al gezien als één van de 'opvolgers' van Stephen King.

Na HEX publiceerde Thomas nog twee omvangrijke en uiterst griezelige boeken: Echo en Orakel. De eerste over een bergbeklimmer en de vloek die hij met zich mee terug naar huis neemt. In Orakel vinden jongeren op een mistige winterochtend een achttiende-eeuws zeilschip midden in een bollenveld en één van hen verdwijnt benedendeks om niet meer terug te keren.

Aanmelden
Geïnteresseerden zijn van harte welkom op vrijdagavond 18 november in de bibliotheek in Heerhugowaard, Parelhof 1A. De toegangsprijs is € 7,50 voor niet leden en € 6,00 voor bibliotheekleden. De lezing is van 20.00 tot 22.00 uur. Aanmelden kan via bknw.nl/agenda