HEERHUGOWAARD - De 41e jaarmarkt begon erg regenachtig maandagochtend. De kramen stonden klaar om half 9 en langzamerhand werd het steeds drukker op de markt. De regen hield de mensen niet tegen om even een kijkje te nemen op de jaarmarkt met meer dan 450 kramen.

Verse ambachtelijke appeltaart
Tijdens de jaarmarkt staat Marlène bekend om hun verse ambachtelijke appeltaart met een kopje koffie. Met een groter terras dan normaal is Marlène klaar voor de drukte. Door de regen werd er nog geen gebruik van het terras gemaakt maar dat zal in de loop van de dag wel anders zijn.

Het personeel van Marlène is de hele dag druk bezig. “Voor een rondje over de markt is geen tijd”, zegt Ad Molenaar. “Wij hebben het te druk de met de appeltaart en koffie klaar zetten”. De meeste mensen maken er een dag uit van eerst even een rondje over de markt daarna en stukje appeltaart met een kopje koffie en dan nog een rondje om daarna af te sluiten met een lunch bij Marlène. De jaarmarkt word bezocht door mensen uit Heerhugowaard en omstreken.

Diversiteit
Op de markt is er veel diversiteit. De kramen staan allemaal door elkaar heen van heerlijke verse stroopwafels tot bloemen en riemen. Een erg gezellige en diverse markt voor de hobbyisten en koopjes jagers de ideale markt om een kijkje te nemen!

Afsluiting van de dag
Aan het eind van de dag komen alle mensen van de marktkramen een broodje en een kopje koffie drinken bij Ad in Marlène. Dit is al jaren traditie en gaat van generatie tot generatie.