REGIO ALKMAAR - Maandag 12 februari om 11.00 uur tekenen de wethouders Sport van de Regio Alkmaar (gemeenten Alkmaar, Langedijk, Heerhugowaard, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo) de ‘Samenwerkingsovereenkomst Aangepast Sporten’.

Een samenwerking waarmee deze gemeenten het belang van het stimuleren, organiseren en coördineren van het aangepast sporten op de voorgrond stellen. Het tekenmoment vindt plaats tijdens de ‘Unieke Winterspelen’ in De Meent Bauerfeind in Alkmaar. De ondertekening gebeurt in het bijzijn van de sporters die meedoen aan de spelen. Met de overeenkomst en de Unieke Winterspelen willen de gemeenten laten zien dat sport voor iedereen toegankelijk moet zijn.

De Regio Alkmaar investeert in een regionaal samenwerkingsverband wat het aangepast sporten betreft. In 2016 heeft deze regio zich al aangesloten bij het landelijke platform ‘Uniek Sporten’. Via de website (www.unieksporten.nl) en app van ‘Uniek Sporten’ wordt een overzicht gegeven van het sportaanbod voor mensen met een beperking. Sporten en bewegen dragen bij aan een gezonde leefstijl en geven de mogelijkheid om mensen te ontmoeten. Daarom moet sporten en bewegen toegankelijk zijn voor iedere inwoner.

Unieke Winterspelen

Op zondag 11 en maandag 12 februari worden in De Meent Bauerfeind in Alkmaar de ‘Unieke Winterspelen’ speciaal voor mensen met een beperking georganiseerd. Het evenement staat geheel in het teken van de Olympische Winterspelen. De sportinstuif is geschikt voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Degenen die minder sportief zijn, kunnen meedoen met het minitheater voor zang, dans en andere voordrachten. Regiocoördinator Aangepast Sporten, Pascale de Hoogh zorgt voor de professionele begeleiding. Inschrijven is nog mogelijk via www.sport-z.org/uniekewinterspelen.