HEERHUGOWAARD - Op dinsdagmiddag 28 maart van 14.00 tot 16.00 uur is Repair Café Heerhugowaard weer aanwezig in de Bibliotheek aan de Parelhof. Bezoekers kunnen er terecht voor het herstellen van kapotte spullen en kunnen meekijken om te leren hoe ze dat voortaan misschien wel zelf kunnen.


Weggooien? Mooi niet! Heeft u een stofzuiger, lamp of een ander elektrisch apparaat dat het niet meer doet? Kom langs bij het repaircafé. We herstellen kapotte spullen én laten bezoekers zien hoe ze dat voortaan zelf kunnen. Maar liefst 65% van de inbreng wordt gerepareerd. Ook kleding.

Vrijwillige bijdrage
De bijeenkomsten zijn elke vierde dinsdag van de maand in de Bibliotheek Heerhugowaard. De volgende edities van het Repaircafé zijn op 25 april, 23 mei en 27 juni. Voor iedere reparatie wordt een contante vrijwillige bijdrage gevraagd. De koffie en thee staan klaar. Kijk voor alternatieve tijden en locaties op de website van Repaircafé Heerhugowaard.

Energiecoaches
Gelijktijdig met het Repair café in de bibliotheek is er vanaf 28 maart een inloopspreekuur door één of meerdere energiecoaches. Zij geven gratis tips aan inwoners om kosten te besparen op hun energierekening. De energiecoaches volgden een speciale opleiding. Zij geven advies dat past bij jouw woning en situatie. Op dijkenwaard.nl/energiecoaches staat een overzicht van alle inloopspreekuren en kan je online een gesprek met een energiecoach aanvragen.

Samen op weg naar een duurzame wereld.