HEERHUGOWAARD - Restaurant Hugo-Waard behoort tot de top 3 van Beste nieuwkomers van Nederland, aldus de jury van de Stichting Veiligvoedsel.nl. Een jaar lang is er door bijna 500 ziekenhuizen en zorginstellingen gestreden om de felbegeerde Veiligvoedsel.nl awards. Hugo-Waard, het restaurant van de gelijknamige woonzorglocatie aan het G. Douplantsoen, scoorde een 8,7. Zo is gisteren bekendgemaakt tijdens het Nationaal Congres Veilig Voedsel in Veenendaal. De winnaar, Zorggroep De Laren kreeg het rapportcijfer 9,4. ,,Dergelijk hoge scores zijn uitzonderlijk in de categorie nieuwkomers: juist in een nieuw gebouw is het een uitdaging om de processen in de keuken en het restaurant goed in te richten. Een compliment waard’’, aldus de jury van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl.

Filmpje
DPRS-bestuurder Gabriele Kasten: ,,Wij zijn trots op onze medewerkers en blij voor onze senioren en buurtbewoners dat zij in ons Restaurant Hugo-Waard zo goed kunnen eten. Dat het goed is gesteld met de hygiëne, voedselveiligheid, de sfeer en de gastvrijheid die onze bewoners en gasten ervaren. Toen we hoorden over onze nominatie, hebben we met restaurant- en keukenmedewerkers, onze mensen van de activiteitenbegeleiding en natuurlijk onze bewoners een filmpje gemaakt. Dat filmpje is te zien op onze website. Het maken van het filmpje was echt een feestje: met een bewoner die piano speelde en een dame die spontaan een dansje maakte. Heel mooi om die sfeer en saamhorigheid op film terug te zien.’’

Hygiëne en voedselveiligheid
Sinds eind vorig jaar zijn zowel De Raatstede, de andere woonzorglocatie van De Pieter Raat Stichting, als Hugo-Waard volledig gecertificeerd en prijkt het keurmerk Veilig Voedsel.nl aan de gevel. ,,Daarmee tonen wij aan dat we voldoen aan de hoge eisen van en wettelijke normen voor hygiëne en voedselveiligheid. En dat is zeer belangrijk. Zeker als je bedenkt dat jaarlijks ongeveer 350.000 tot 650.000 mensen in Nederland voedselvergiftiging of infecties oplopen. Uiteindelijk overlijden daaraan elk jaar zo’n 20 tot 200 mensen. Dankzij het keurmerk en onze plek in de top 3 van Beste Nieuwkomers weten onze gasten dat ze met een gerust hart kunnen kiezen voor onze maaltijden en restaurants’’, besluit Kasten.