CASTRICUM/ALKMAAR/HEERHUGOWAARD - Ondanks alle beperkingen door het Corona-virus zullen vanaf 5 november de RGM-trainingen ‘Brein in beweging’ in Alkmaar, Heerhugowaard en Castricum gewoon mogen doorgaan. In de RGM-trainingen, ontwikkeld door de Amerikaanse jazzdrummer Ronnie Gardiner, worden via oefeningen op muziek de hersenen getraind om onder meer het geheugen te verbeteren.

De methode van Ronnie Gardiner wordt over de hele wereld toegepast. In onze regio worden de vooral bij ouderen populaire cursussen geven door de Castricumse Anita Boots, die als trainster aan de internationale organisatie verbonden is.

In beginsel is de RGM-methode bedoeld voor jong en oud, voor kinderen van een jaar of vijf tot aan ouderen van ver in de negentig. De trainingen op muziek worden in groepsverband gegeven in een ontspannen en informele sfeer. De oefeningen met armen, benen, handen en voeten zijn er niet alleen op gericht om de activiteit van de hersenen te trainen en het geheugen te verbeteren. Ze moeten ook de achteruitgang van de hersenen voorkomen en verloren functies herstellen.

De RGM-trainingen zijn daarnaast ook bedoeld voor de verbetering van het concentratievermogen, de lichaamsbalans, de gemoedsstemming en van het spraak, lees- en leervermogen. De praktijk leert ook dat de deelnemers van de trainingen meer energie krijgen.

De RGM-training bestaat uit tien lessen van één uur, waarbij de cursus strikt volgens de Corona-voorschriften wordt georganiseerd. Na elke training krijgen de deelnemers de les van die dag op papier mee om thuis nog eens te oefenen.

Anita Boots is behalve docent in het basisonderwijs ook coach van kinderen en volwassenen. De RGM-trainingen in Alkmaar, Heerhugowaard en Castricum organiseert zij in samenwerking met de Ledenvereniging Evean, die voor haar leden de helft van het cursusgeld betaalt.

Evean is een grote landelijke organisatie, die voor de aangesloten leden op een breed gebied hulp biedt, zoals het gratis ter beschikking stellen van loophulpmiddelen. Leden zijn van al die zorg verzekerd voor een jaarlijkse contributie van € 20,95.

De RGM-trainingen van Anita Boots worden gehouden in:

ALKMAAR
(het Slimste huis) op de donderdagochtend van 10 tot 11 uur in november (5, 12, 19, 26), december (3,10) en januari 2021 (7,14, 21 en 28)

HEERHUGOWAARD (Trefpunt Rozenlaan) op de donderdagmiddag van 12-13 uur in, op dezelfde data als in Alkmaar. Bij meer dan tien aanmeldingen komt er in Heerhugowaard nog een extra cursus van 14.15-15.15.

CASTRICUM (FrunsDansstudio) op de vrijdagochtend van 10 tot 11 uur in november (5,12,19 en 26), december (3 en 10) en in januari 2021 (7,14,21 en 28).

Zie verder ook de website van Anita Boots: www.tis-oke.nl
Voor meer informatie:
ANITA BOOTS
anita@breetveld.com
06 19614693

EVEAN Ledenvereniging
www.ledenvereniging.nl
tel 088 3832000