HEERHUGOWAARD - D66-Tweede Kamerlid Rob Jetten komt vrijdag 12 november naar Heerhugowaard voor een gastles aan vmbo-leerlingen van het Johannes Bosco. Met het oog op de herindelingsverkiezingen op 24 november staat het thema ‘democratie’ tijdens de gastles centraal.

Jetten gaat met de leerlingen in gesprek over hoe de politiek in Nederland werkt, wat de rol van politici is en waarom verkiezingen zo belangrijk zijn. “Inwoners van Heerhugowaard mogen over twee weken naar de stembus om hun stem te laten horen. Dat is ook belangrijk voor deze leerlingen, want verkiezingen gaan uiteindelijk over hun toekomst. Daar wil ik het graag met ze over hebben”, aldus Jetten.

Ook D66’er Milo Poland, met zijn 22 jaar de jongste lijsttrekker bij de verkiezingen van de nieuwe fusiegemeente, is bij de les aanwezig: “De campagne voor de herindelingsverkiezingen is in volle gang. Deze leerlingen mogen zelf nog niet stemmen, maar hebben ongetwijfeld wel een stevige mening. Ik ben heel benieuwd naar alle ideeën en tips!”

Op 24 november mogen inwoners van Heerhugowaard en Langedijk naar de stembus voor de herindelingsverkiezingen. De twee gemeenten vormen daarna samen de nieuwe gemeente Dijk en Waard