DIJK EN WAARD - Wie ontwerpt en bakt het beste traditionele Dijk en Waard gebakje? Op 27 november 2021 organiseert “Dijk & Waard- Events” in Restaurant De Burg het event “Robèrt laat heel Dijk en Waard BAKKEN”. Dit evenement is mede tot stand gekomen met financiële steun van de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk en deelname is gratis.

Wie kent niet de ‘Zeeuwse Bolus’, de ‘Bossche Bol’ of de ‘Friese Kruidkoek’? Dijk en Waard wil ook graag zo’n traditionele lekkernij. Wij nodigen alle inwoners van Dijk en Waard uit om creatief bezig te zijn en een gebakje (hartige taart, worstenbroodje of een andere lekkernij mag ook) te ontwerpen dat verbonden is aan Dijk en Waard, maar wat tevens super lekker zal zijn.

Jouw ontwerp wordt gejureerd door onder andere Bakkerij Jos Rood uit Heerhugowaard en Bakkerij Jonker uit Langedijk, onder leiding van hoofd jurylid Robèrt van Beckhoven (bekend van Heel Holland Bakt). Het winnende gebakje zal daadwerkelijk in productie worden genomen door de genoemde bakkerijen. De winnaar ontvangt een mooie prijs / verrassing. Geef je nu op!

Wat moet je doen? - Meld je aan als deelnemer door mail te sturen aan hansanitagroenland@ziggo.nl;
- Je ontwerpt je ‘gebakje’ en maakt er foto’s (alle zijden) van;
- Je schrijft je recept uit; - Je stuurt zo spoedig mogelijk (maar uiterlijk vóór 8 november 2021) de foto’s en het recept op naar hansanitagroenland@ziggo.nl;
- De juryleden van de genoemde bakkerijen gaan het ontwerp toetsen op haalbaarheid qua productie;
- Het jurylid van de gemeente (wethouder evenementen John Does) gaat beoordelen of het gebakje voldoende geassocieerd wordt met de gemeente Dijk en Waard; - Hoofd jurylid Robèrt van Beckhoven jureert de recepten;
- De beste inzendingen zullen worden uitgenodigd voor de finaledag op zaterdag 27 november 2021 in Restaurant De Burg. Daar zullen de “gebakjes” worden geproefd door de jury en zal de winnaar en maker van het winnende gebakje bekend worden gemaakt!