HEERHUGOWAARD - Tijdens de Nationale Kringloopdag op zaterdag 1 oktober vieren kringloopwinkels door het hele land feest. En bij Stichting RataPlan verplaatst het feestje zich zelfs van de ene winkel naar de andere. Recyclefans kunnen dit jaar namelijk weer deelnamen aan de Ronde van RataPlan, een volledig verzorgde busrit langs verschillende kringloopwinkels – en dus veel mooie koopjes.

Het is je weer eens gelukt: je hebt bij RataPlan een mooie tweedehands vondst op de kop getikt. En dat smaakt naar meer! Het liefst zou je nu meteen nog meer kringloopwinkels bezoeken om verder te snuffelen… Jij vraagt, wij rijden: tijdens de Ronde van RataPlan!

Zorgeloos shoppen

Op zaterdag 1 oktober toert RataPlan weer met een volledig verzorgde busrit langs de verschillende vestigingen. Het wordt een tocht vol muziek, gezelligheid en lekkere hapjes en drankjes. Zo kunnen deelnemers een hele dag zorgeloos kringloopshoppen op z’n leukst.

Het aantal RataPlan-vestigingen is de laatste jaren flink gegroeid naar 31 winkels. Zo is er altijd wel een RataPlan-locatie in de buurt waar deelnemers op de bus kunnen stappen. De bussen zullen ’s ochtends vertrekken en rijden gedurende de dag langs ten minste vier RataPlan-vestigingen. Bij elke winkel krijgen deelnemers een uur de tijd om rustig te struinen en shoppen voordat de bus weer vertrekt naar de volgende halte. Aan het einde van de middag wordt iedereen netjes afgezet bij de vertreklocatie, hopelijk een aantal mooie kringlooppareltjes rijker.

Inschrijven voor de Ronde van RataPlan kan van 1 t/m 22 september aan de kassa bij alle RataPlanvestigingen (let op: vol = vol). Voor deelname vragen wij een eigen bijdrage van €10,00. Hiervoor krijgen deelnemers het vervoer, een geheel verzorgde lunch, koffie, thee en iets lekkers. Wie alle vestigingen van de gekozen ronde heeft bezocht krijgt, als kers op de kaart, de eigen bijdrage tegen inlevering van een volle stempelkaart terug in de vorm van een RataPlan-cadeaubon.

Nationale Kringloopdag

De Ronde van RataPlan vindt traditiegetrouw plaats op de Nationale Kringloopdag. Deze dag wordt georganiseerd door de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) en is bedoeld om aandacht te vragen voor het belang van duurzaamheid, hergebruik en sociaal ondernemerschap. En dat is een missie die Stichting RataPlan natuurlijk volledig ondersteunt.

www.rataplan.nl