ALKMAAR - IJsbaan De Meent staat normaliter bol van activiteiten voor jong en oud. Door alle coronamaatregelen is het aanbod dit jaar wat beperkt. Sinterklaasje zet je schaatsje staat echter als een huis. Met dit jaar een groter succes dan ooit te voren.


De intocht van Sinterklaas was voor de Alkmaarse ijsbaan het signaal om kinderen uit te nodigen voor Sinterklaasje zet je schaatsje. Samen met diverse partners ontwikkelde Alkmaar Sport een papieren schaatsje. De schaatsjes werden uitgedeeld tijdens het jeugdschaatsen op zaterdagochtend, tijdens schaatslessen schaatsschool en bij de ICE Games van Alkmaar Sport. Natuurlijk waren ze ook voor kinderen verkrijgbaar bij de kassa.

Ruim 400 kinderen hebben hun schaatsje versierd en deze ingeleverd bij De Meent. Een groot succes. Het ziet er echt super gezellig uit zo in de centrale hal van het complex. Alkmaar Sport verwacht in de nacht van 4 op 5 december pieten om - met dank aan diverse partners - de schaatsjes te vullen. Zullen zij genoeg bij zich hebben om zoveel schoentjes te vullen?