HEERHUGOWAARD - Bibliotheek Kennemerwaard en Kindcentrum De Vaart in Heerhugowaard zijn dit schooljaar samen een nieuw gaaf project gestart: Samen digi-TAAL. Het project richt zich op de combinatie van het stimuleren van zowel taal als digitale vaardigheden. Alle kinderen van de groepen 1 en 2 krijgen daarbij tijdelijk een iPad te leen met daarop speciaal geselecteerde apps en digitale prentenboeken of verhalen. Deze sluiten aan bij het thema waarmee in de groep gewerkt wordt.

Groep 1 / 2 is gestart met het thema "Worden wat je wil". Naast de iPad zit er in de oranje bibliotheekrugtas die de kinderen gehad hebben een bijpassend prentenboek en een spelletje. Het is de bedoeling dat kinderen samen met hun ouders plezier beleven maar vooral ook spelenderwijs veel nieuwe woorden leren en wat je allemaal met een iPad kunt doen. Danielle, programmaconsulent van Bibliotheek Kennemerwaard, is wekelijks een aantal uren aanwezig om ouders met vragen te helpen.

Enthousiaste reacties
Tijdens de eerste ouderbijeenkomst op school waren er al veel enthousiaste reacties van de ouders en inmiddels zijn er al veel blije reacties van de kinderen gehoord. Ook het team van de Vaart is enthousiast over het project en werkt ermee in de groep. Dit project is mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de gemeente Heerhugowaard.