BROEK OP LANGEDIJK - Afgelopen week is het PROEFlab van Museum BroekerVeiling officieel geopend door Burgemeester Maarten Poorter. Hij werd hierbij ondersteund door verschillende leerlingen van basisschool De Phoenix uit Broek op Langedijk. Het PROEFlab is een nieuw educatief onderdeel van het museum.

Museum BroekerVeiling heeft er een bijzondere educatieve ruimte bij. Afgelopen week was de feestelijke opening van deze verrassende nieuwe ruimte: het PROEFLAB. Een plek waar kinderen volop kunnen ruiken, proeven, experimenteren en beleven.

Met de hulp van 10 leerlingen van basisschool de PHOENIX werd het PROEFLAB geopend. De leerlingen waren speciaal voor de gelegenheid door het museum ingewerkt om de verrassende experimenten in het PROEFLAB te begeleiden als echte ‘Etenschappers’ en ‘Gronderzoekers’. Deskundig begeleidde de leerlingen burgemeester Maarten Poorten, wethouder Nils Langedijk en vele andere genodigden met de experimenten. Zo proefde de burgemeester van popcorn gezoet met bietjes, werd er stroom opgewekt met aardappelen en appels en waren er kleurexperimenten met rode kool. De kinderen waren duidelijk in hun element, niet alleen als begeleiders van het PROEFlab, maar ook bij de ontvangst van de genodigden en in de horeca namen ze het initiatief.

Het museum wil met het PROEFLAB een krachtig educatief aanbod neerzetten rondom thema’s als duurzaamheid, grond, groenten en gezonde voeding. Het PROEFLAB probeert daarbij verbinding te leggen tussen het verleden, het heden en de toekomst. Er is immers veel veranderd in de route van Grond tot Mond. We kunnen leren van het verleden en tegelijkertijd vraagt deze tijd om haar eigen innovatie en vernieuwende oplossingen voor lastige vraagstukken.

De komende maanden worden alle basisscholen in de gemeente Dijk en Waard in de gelegenheid gesteld om het PROEFlab te bezoeken. Tijdens de schoolvakanties zal het PROEFlab ook regelmatig open zijn voor de museumbezoekers. Het PROEFlab is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland, Gemeente Dijk en Waard, de DGS foundation, Rabobank en natuurlijk alle vrijwilligers en medewerkers van het museum.
Vanaf volgend schooljaar gaat het PROEFlab op reis en bezoekt dan basisscholen in de regio.

Kijk voor meer informatie over het PROEFlab op onze website: www.broekerveiling.nl/educatie