HEERHUGOWAARD - Zwem- en poloclub Aquawaard organiseert zaterdag 4 maart vanaf 16.00 uur schoolzwemkampioenschappen in zwembad Waardergolf. Kinderen die naar school gaan in Heerhugowaard en in groep 3 t/m 8 zitten kunnen zich inschrijven voor deze gratis sprintwedstrijd. Elke deelnemer zwemt één baan schoolslag, één baan rugcrawl en één baan vrije slag.


Aanmelden kan tot 14 februari via https://bit.ly/zwem2023, wie vragen heeft kan deze stellen via schoolzwemmen@aquawaard.nl.

Ervaring met (wedstrijd)zwemmen is niet nodig, een A-diploma en een gezonde dosis doorzettingsvermogen wel: Iedereen die ervan houdt zichzelf uit te dagen en zich als een vis in het water voelt, kan 4 maart misschien wel zijn of haar eerste of snelste persoonlijke records in het water noteren. “Bij Aquawaard zijn wij voor het sportakkoord van Dijk en Waard uitgedaagd om onze club extra te promoten. Dankzij hun bijdrage kunnen wij onder andere de schoolzwemkampioenschappen herintroduceren in Heerhugowaard. Het zijn ontzettend leuke wedstrijden waar kinderen eens kunnen proeven van het wedstrijdzwemmen, maar ook gewoon een leuke ervaring opdoen en kennismaken met onze gezellige vereniging.”

Onervaren zwemmers kunnen twee proeflessen volgen om kennis te maken met de zwemslagen en het starten bij de wedstrijden, maar dit is niet verplicht. Ouders/verzorgers kunnen de kinderen zelf aanmelden, bij de aanmelding geven zij aan naar welke basisschool het kind gaat. De organisatie is te bereiken via schoolzwemmen@aquawaard.nl.