HEERHUGOWAARD - Wil je niet alleen mee kunnen doen aan een escaperoom, maar er ook zelf één kunnen maken? Dan is dit je kans! Meld je aan voor de gratis workshop ‘Schrijf je eigen escaperoom’. De workshop is voor jongeren t/m 17 jaar en gaat op zondag 13 juni van start bij Cool kunst en cultuur. Til jij straks je wekelijkse gamenight naar een hoger niveau?

Van eerste schets tot productie
De workshop ‘Schrijf je eigen escaperoom’ is verdeeld over twee dagen. De eerste dag houd je je bezig met het schrijven en produceren van een escaperoom en de creatieve aspecten van de productie. Wat maakt een goed script? Hoe zet je dat op papier? Hoe hou je iets uniek en eigen? Je leert het allemaal! De tweede dag focust zich vooral op het produceren. Je hebt nu namelijk je stuk geschreven, maar hoe ga je het stuk realiseren? Hoeveel mensen heb je nodig? Hoe maak je een draaiboek? Welke informatie hebben anderen nodig zodat alles goed verloopt? Escaperoom producent Anne Hiddinga begeleidt je van begin tot eind door het hele proces. Dit is je kans om vragen te stellen aan een producent!

In goede handen

Anne produceerde in 2020 de escapetour ‘Levensecht’ die vorige zomer voor het eerst verscheen in Cool. De escapetour was een groot succes en wordt in 2021 terug verwacht in het theater. Anne is al een aantal jaar musicalproducent. Het schrijven en produceren van escaperooms heeft ze echter zelf moeten leren. ‘Ik heb het ook allemaal zelf moeten uitzoeken en leren. Dat is ontzettend belangrijk, maar er zijn ook veel dingen die je kan leren van een ander.’ Dus meld je aan en wie weet sta jij volgend jaar in Cool met je eigen escapetour!

Aanmelden
Wees er snel bij want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar! Ga voor meer informatie en gratis aanmelden naar www.coolkunstencultuur.nl.