HEERHUGOWAARD -Op zaterdag 13 juni vindt de jaarlijkse Open Dag van Cool kunst en cultuur – in afgeslankte vorm - plaats. Op reservering kan jong en oud(er) een gratis proefles op hun favoriete muziekinstrument volgen.


Veiligheid voorop
In verband met de diverse maatregelen rondom COVID-19 zal de Open Dag dit jaar in aangepaste, afgeslankte vorm worden georganiseerd. Het is deze dag alleen mogelijk om kennis te maken met het instrumentale les-aanbod. “We hebben het geluk dat het pand van Cool groot en ruim is opgezet. Hierdoor kunnen wij veilige routes uittekenen, zodat wij de maatregelen van het RIVM kunnen hanteren en de veiligheid van onze bezoekers kunnen waarborgen”, aldus Tina Drijver (manager Educatie).

Reserveren is verplicht
Op reservering kunnen belangstellenden een gratis proefles op hun favoriete muziekinstrument volgen. Geïnteresseerden kunnen via de website gratis tickets reserveren, zodat zij in een specifiek tijdsslot – tussen 12:30 uur en 16:30 uur - de open dag kunnen bezoeken. Ieder tijdslot beslaat 15 minuten. Dat betekent dat je 15 minuten de tijd hebt om het instrument uit te proberen en kennis te maken met de docent. Wil je meerdere instrumenten uitproberen? Dat kan! Reserveer dan voor verschillende tijdsloten voor deze instrumenten. Drijver: “We zijn heel blij dat we op deze manier alle geïnteresseerden live kunnen laten ervaren hoe een muziekles bij Cool is. De docenten hebben er zin in en de instrumenten staan klaar. Het is tijd om de muziek uit de studio’s te laten knallen!”

Nieuw aanbod
Naast het bestaande aanbod zijn er nieuwe cursussen toegevoegd voor jong en oud(er). Zo kunnen we de stembanden alvast smeren voor de cursus The Voices of Cool (6-12 jaar) of Let’s go a capella! (12-25 jaar) en doe je tijdens de cursus Wereldmuziek nieuwe kennis op over muziek uit het Midden-Oosten. Op een later moment in het jaar zal het ook weer mogelijk zijn om proeflessen te volgen op deze onderdelen van het aanbod van Cool. Meer informatie over het volledige aanbod en de nieuwe cursussen staat op www.coolkunstencultuur.nl.