ALKMAAR/HEERHUGOWAARD - SeniorWeb Heerhugowaard verhuist naar de bibliotheekvestiging in Heerhugowaard. En SeniorWeb Alkmaar verhuist naar de bibliotheek in Alkmaar De Mare. Beide organisaties helpen volwassenen in het ontwikkelen van hun digitale vaardigheden door middel van inloopspreekuren, workshops en cursussen.

Ontwikkelen digitale vaardigheden
De expertise en kennis die bij beide organisaties aanwezig is maakt dat digitaal minder vaardige volwassenen beter geholpen kunnen worden om hun digitale vaardigheden te ontwikkelen. Dit geldt voor het gebruik van digitale apparaten als de smartphone, laptop/pc en tablet. Maar ook op het gebied van online veiligheid en privacy bieden we hulp.

Ondertekenen overeenkomst om samen te werken
Op woensdag 9 december is een samenwerkingsovereenkomst tussen SeniorWeb Heerhugowaard en Bibliotheek Kennemerwaard ondertekent door Herman Grol, voorzitter SeniorWeb Heerhugowaard en Lenette Logtenberg, programmaregisseur Ontwikkeling & Ontplooiing van Bibliotheek Kennemerwaard. In januari wordt deze stap ook gezet met SeniorWeb Alkmaar.

Media Inloopspreekuur Heerhugowaard
Zowel gezamenlijk als apart worden activiteiten georganiseerd. De open inloop van SeniorWeb Heerhugowaard wordt samengevoegd met het spreekuur Mediawijsheid van Bibliotheek Kennemerwaard tot een Media Inloopspreekuur. Deze inloop zal in verband met de geldende coronamaatregelen vooral op basis van reservering plaatsvinden. Aanmelden voor de deze inloop kan via de website van SeniorWeb Heerhugowaard (https://seniorweb.nl/heerhugowaard)

SeniorWeb Heerhugowaard
SeniorWeb Heerhugowaard helpt senioren al sinds 1998 met de ontwikkeling van hun digitale vaardigheden. SeniorWeb is in Heerhugowaard opgestart met hulp van de Rabobank en zat tot voor kort in de Sterrenwacht in Heerhugowaard. Vanaf januari zet SeniorWeb Heerhugowaard haar activiteiten voort in de bibliotheek in Heerhugowaard.