HEERHUGOWAARD- Een rondleiding volgen door woonzorgcentrum De Raatstede, een appartement bezichtigen, diverse ‘robotica’ uitproberen, de bloeddruk laten meten en speeddaten met diverse ambassadeurs van Pieter Raat voor een leuke baan in de ouderenzorg! Dit en nog veel meer is mogelijk tijdens de open dag op dinsdag 17 maart van 14.00 tot 17.00 uur bij woonzorgcentrum De Raatstede (Dolomiet 2).

Pieter Raat nodigt iedereen van harte uit tijdens de nationale ‘Week van de zorg en welzijn’ voor haar open dag op dinsdag 17 maart op locatie De Raatstede. Deze dag is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in wonen en/of werken op één van de locaties van Pieter Raat. Voor bezoekers die stipt om 14.00 uur voor deur staan, is er een gratis broodje verkrijgbaar (op=op) en bij de entree in het Atrium kan er direct worden ‘geshopt’ langs de diverse informatiekramen. Daar komen bezoekers alles te weten over wonen bij Pieter Raat, de activiteiten van de organisatie en die van Gouden Dagen, Waardse Senioren in Beweging en de mogelijkheden voor vervoer er naar toe. Zelfs aan de kinderen is gedacht. Terwijl de ouders bijvoorbeeld een rondleiding volgen, is er voor hen een leuke activiteit te doen.

Robots en bloeddruk meten

Verder kunnen bezoekers diverse ‘robots’ bekijken die Pieter Raat inzet om het welzijn van haar cliënten te bevorderen. Zoals een slaaprobot, een ‘pratende bloempot’, een ‘levensechte’ knuffelkat en een robot die cliënten eraan herinnert hun medicijnen in te nemen. Ook kunnen bezoekers hun bloeddruk laten meten en ervaren hoe het is om in een tillift te hangen. Tussen 14.30 uur en 16.30 uur kunnen geïnteresseerden elk half uur aansluiten voor een rondleiding.

Speeddaten
Zowel medewerkers en (BOL-)leerlingen vanuit de woonzorgcentra (zorg, activiteiten, facilitair, etc.) als vanuit de thuiszorg zijn aanwezig en vertellen vol passie over het werk wat zij dagelijks verrichten. Op deze manier krijgen werkzoekenden een goed beeld van het werken en leren bij de ‘warme en kleinschalige’ organisatie Pieter Raat. Deelnemers ontvangen bovendien een leuke goodiebag!

Hugo-Waard
Locatie Hugo-Waard van Pieter Raat wordt ook betrokken bij de open dag. Op deze locatie is het mogelijk om een rondleiding te volgen om 15.00 en om 15.30 uur, inclusief een bezichtiging van twee appartementen. Ook kunnen geïnteresseerden op deze locatie tussen 15.00 en 16.00 uur bij de informatiekraam in het restaurant terecht voor vragen over wonen in Hugo-Waard.